Εξοικονομώ- Αυτονομώ: Σε σχεδόν μία ώρα εξαντλήθηκαν τα κονδύλια για την Αττική- 8.702 αιτήσεις έγιναν δεκτές

Εξοικονομώ- Αυτονομώ: Σε σχεδόν μία ώρα εξαντλήθηκαν τα κονδύλια για την Αττική- 8.702 αιτήσεις έγιναν δεκτές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα εξαντλήθηκαν τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» για την Αττική.

Η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα για την Αττική και συνολικά υπεβλήθησαν 17.673 αιτήσεις, από τις οποίες έγιναν δεκτές οι 8.702. Το ενδιαφέρον ήταν τέτοιο, που τα πρώτα πέντε λεπτά από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν 10.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:50 το πρωί της Δευτέρας. Εγκρίθηκαν οι 8.702 από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την περιφέρεια Αττικής, δηλαδή 144,8 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 16.600 ευρώ.

Σήμερα καταγράφηκαν μικρές καθυστερήσεις στο σύστημα του Building Cert, σύμφωνα με το υπουργείο, που τις απέδωσε σε μεγάλο βαθμό στο ότι μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο, με αποτέλεσμα το Building Cert να δέχεται μεγάλο φόρτο.

Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»- που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και ΕΕ- συνεχίζεται την Τετάρτη (16/4), όταν στις 10:00 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα θα δώσει ισχυρή ώθηση στην οικονομία, δημιουργώντας άμεσα κύκλο εργασιών 1,5 δισ. ευρώ, επανέλαβε η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου. Παράλληλα, συνέχισε, το πρόγραμμα θα βοηθήσει να κερδηθεί το στοίχημα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού αποθέματος, σημειώνοντας ότι από τις 783.752 κατοικίες της Αττικής, περισσότερες από 600.000 είναι ηλικίας 20 ετών και πάνω.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ