Αναδρομικά: Πότε καταβάλλονται σε συνταξιούχους, πότε σε κληρονόμους

Αναδρομικά: Πότε καταβάλλονται σε συνταξιούχους, πότε σε κληρονόμους Facebook Twitter
Αναδρομικά: Πότε καταβάλλονται σε συνταξιούχους, πότε σε κληρονόμους (Eurokinissi)
0

Τις ημερομηνίες καταβολής για τα τελικά ποσά στα αναδρομικά των συνταξιούχων και των κληρονόμων τους, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Διευκρίνισε, δε, πως θα καταβληθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις.

Όσον αφορά τους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, το ποσό των περίπου 145 εκατ. ευρώ είναι έτοιμο μεν για καταβολή, αλλά θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.

Στα ορφανά παιδιά και από μητέρα και από πατέρα, αυξάνεται η σύνταξη σύμφωνα με νέα διάταξη. Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε δε, ό,τι οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πάρουν όλο το ποσό, όχι μόνο το 70% όπως γίνεται στις συντάξεις χηρείας.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ό,τι η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας ενώ θα υπάρξει εγκύκλιος για τα απαραίτητα έγγραφα. Επιπλέον, η διασταύρωση των δικαιούχων, πρόσθεσε, θα γίνει με πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ