Απεργία την Πρωτομαγιά

Κοροναϊός: Κατά 139 δισ.δολ. φτωχότεροι οι 500 πιο πλούσιοι του κόσμου - Μετά την «βουτιά» στις αγορές

Κοροναϊός: Κατά 139 δισ.δολ. φτωχότεροι οι 500 πιο πλούσιοι του κόσμου - Μετά την «βουτιά» στις αγορές Facebook Twitter
1

Η δραματική «βουτιά» στα χρηματιστήρια του κόσμου εν μέσω φόβου για τις επιπτώσεις της επιδημίας του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία, στοίχισε δισεκατομμύρια στους μεγιστάνες του κόσμου.

Την Δευτέρα, οι S&P 500 και Dow Jones σημείωσαν πτώση άνω του 3%, τη μεγαλύτερη της τελευταίας διετίας. Σύμφωνα με το Fortune, η «κατρακύλα» στις αγορές έκανε φτωχότερους κατά 139 δισεκατομμύρια τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Οι δισεκατομμυριούχοι με τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε μία ημέρα αποδείχτηκαν ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος της αυτοκρατορίας πολυτελών ειδών LVMH και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon που έχασαν πάνω από 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμάνσιο Ορτέγα της Zara είδε απώλειες 4 δισεκατομμυρίων ενώ ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είδε τη μετοχή του Facebook να κατρακυλά κατά 4,5%, καταγράφοντας απώλειες 3,4 δισ. δολαρίων.

Ο Ίλον Μασκ έγινε φτωχότερος κατά 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια - και λόγω εξάρτησης της Tesla από τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Κίνα.

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε σχετικά μικρές απώλειες που περιορίστηκαν στα 1,5 δισ.δολάρια.

Με πληροφορίες από Fortune/New York Post

Οικονομία
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια