«Πρωταθλήτρια» στη φτώχεια η Ελλάδα: 1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει εγκαίρως λογαριασμούς

«Πρωταθλήτρια» στη φτώχεια η Ελλάδα: 1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει εγκαίρως λογαριασμούς Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
2

Μια ακόμη αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, το 35,6% των νοικοκυριών της οποίας το 2018 αδυνατούσε να πληρώσει έγκαιρα τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όπως αυτοί για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι το υψηλότερο στην ΕΕ. Συγκεκριμένα το ποσοστό των ευρωπαϊκών νοικοκυριών που δήλωσαν αδυναμία στην έγκαιρη εξόφληση των συγκεκριμένων λογαριασμών ήταν το 2018 στο 6,6% από 10% που ήταν το 2013.

Στη δεύτερη χειρότερη θέση των νοικοκυριών που αντιμετώπισαν προβλήματα στην έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας τους τελευταίους 12 μήνες, βρέθηκε το 30% των νοικοκυριών στη Βουλγαρία.

Αντίθετα, σε Ολλανδία, Τσεχία, Σουηδία και Αυστρία το ποσοστό των νοικοκυριών που είχαν αδυναμία στην εξόφληση των λογαριασμών κοινής ωφέλειας ήταν μόλις στο 2%.

«Πρωταθλήτρια» στη φτώχεια η Ελλάδα: 1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει εγκαίρως λογαριασμούς Facebook Twitter
Κατάταξη των χωρών της ΕΕ, ανάλογα με το πόσο έγκαιρα ή μη μπορούσαν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας το 2018.

Σύμφωνα πάντα με τη Eurostat, μεταξύ των νοικοκυριών που αντιμετώπισαν δυσκολίες στην έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας ήταν κυρίως εκείνα τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα μέλη.

Συγκεκριμένα στην ΕΕ, το 14% των νοικοκυριών που αποτελείτο από έναν ενήλικα με εξαρτώμενα μέλη αντιμετώπισε τέτοιες δυσκολίες το 2018. Το ποσοστό αυτό υποχωρεί στο 3% για τα νοικοκυριά που αποτελούνταν από δύο ενήλικες και με τουλάχιστον έναν από αυτούς ηλικίας άνω των 65 ετών ενώ το ποσοστό των νοικοκυριών με δύο ή τρεις ενήλικες και εξαρτώμενα μέλη, που αντιμετώπισαν προβλήματα το 2018 στην εξόφληση των πάγιων λογαριασμών ήταν στο 11%.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM