ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πλειστηριασμοί ακινήτων για τους κακοπληρωτές που αρνήθηκαν άρση του τραπεζικού απορρήτου

Πλειστηριασμοί ακινήτων για τους κακοπληρωτές που αρνήθηκαν άρση του τραπεζικού απορρήτου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο στόχαστρο των τραπεζών μπαίνουν οι οφειλέτες που προσέφυγαν στον νόμο Κατσέλη και αρνήθηκαν άρση του τραπεζικού τους απορρήτου.

Η προθεσμία που είχαν οι οφειλέτες για να δηλώσουν ότι δεν δέχονται την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», περίπου 20.000 έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητες.

Το άνοιγμα των λογαριασμών θα συνοδευτεί από έλεγχο της τελευταίας πενταετίας και πρόσβαση στις πληροφορίες για όλα τα εμβάσματα και τις μεταφορές κεφαλαίων των οφειλετών, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που φρόντισαν να αποκρύψουν τα εισοδήματά τους. 

Μάλιστα για όσους διαπιστωθούν ενοχοποιητικά στοιχεία απόκρυψης εισοδήματος, ο έλεγχος ενδέχεται να επεκταθεί και πέραν της τελευταίας πενταετίας. 

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί

Για όσους οφειλέτες χάνουν την προστασία του νόμου Κατσέλη (λόγω της εναντίωσής τους στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου) οι πιστωτές έχουν πλέον δικαίωμα να προβούν σε κάθε είδους αναγκαστικό μέτρο: κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμοί ακινήτων.

Υπολογίζεται πως οι εκκρεμείς υποθέσεις ξεπερνούν τις 150.000 και το 30% των περιπτώσεων που εκδικάζονται απορρίπτεται, καθώς οι οφειλέτες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στον σχετικό νόμο. 

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς έχουν αμιγώς εμπορική ιδιότητα και δεν δικαιούνται προστασίας αλλά κινούν τις διαδικασίες για να κερδίσουν χρόνο.

Οι θεσμοί πιέζουν για την επανέναρξη των πλειστηριασμών μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού την ώρα που, μέχρι σήμερα, έχουν ανακοινωθεί 17.820 πλειστηριασμοί στην πλατφόρμα e-auction. 

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM