ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Forbes: Πώς ο Έλον Μασκ έχασε ένα 1 δισ. δολάρια της αξίας του σε μια νύχτα

Forbes: Πώς ο Έλον Μασκ έχασε ένα 1 δισ. δολάρια της αξίας του σε μια νύχτα Facebook Twitter
0

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά 9% την Παρασκευή, λίγο αφότου οι New York Times δημοσίευσαν μια συνέντευξη με τον Έλον Μασκ.

Στο άρθρο, ο Μασκ χαρακτήρισε τον περασμένο χρόνο «βασανιστικό», είπε πως εργάζεται αφόρητα πολύ και ως προς τα οικονομικά ότι οι short-sellers πιθανόν θα οδηγήσουν στην καταστροφή την Tesla.

Η πτώση της μετοχής της Tesla, μείωσε με τη σειρά της την καθαρή αξία του Mασκ κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια και αυτό έγινε μόλις σε μια νύχτα.

Η αναταράξεις στο πλαίσιο μιας ταραχώδους περιόδου για τον Μασκ, ξεκίνησαν με ένα tweet του στις 7 Αυγούστου με το οποίο υπονόησε ότι μπορεί να βγάλει την Tesla από τη Wall Street και είπε ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Αυτό το τιτίβισμα έστειλε τους επενδυτές σε φρενίτιδα και η μετοχή της Tesla τερμάτισε τη μέρα με κέρδος 10%.

Όμως ο Μασκ δεν εξήγησε αμέσως αν θα εκτελέσει το σχέδιο του ή ποιος θα προσέφερε τη χρηματοδότηση. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά το θέμα και έχει ήδη κλητεύσει τον CEO και άλλους αξιωματούχους της Tesla.

Στην συνέντευξη της Πέμπτης, ο Μασκ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία απέχει πολύ από το να κλείσει. Είπε ότι αναφερόταν σε πιθανή οικονομική υποστήριξη από το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας, του οποίου οι εκπρόσωποι έχουν επισκεφθεί κατά το παρελθόν τον ίδιο για να συζητήσουν για την πραγματοποίηση μιας επένδυσης. Αλλά οι Times ανέφεραν ότι «το ταμείο της Σαουδικής Αραβίας δεν είχε δεσμευτεί να προσφέρει χρήματα».

Μετά την πτώση της Παρασκευής, ο Μασκ πλέον αξίζει περίπου 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ταξινόμηση του Forbes.

Είναι ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Περίπου το ήμισυ της περιουσίας του προέρχεται από το 20% του μεριδίου του στην Tesla.

Ουσιαστικά, όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από το πλειοψηφικό του μερίδιο στην εταιρεία κατασκευής πυραύλων SpaceX, η οποία συγκέντρωσε κεφάλαια 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων την άνοιξη.

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM