ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Λίγες μέρες έμειναν για την πληρωμή τους - Η διορία για τις πινακίδες

Τέλη κυκλοφορίας: Λίγες μέρες έμειναν για την πληρωμή τους - Η διορία για τις πινακίδες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Λίγες ημέρες έμειναν για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2018.

Όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι όσοι καταθέτουν στην εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Συγκεκριμένα, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2018.

Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές γίνονται έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων. Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

Τα ποσά είναι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση των προγραμμάτων έως και 12 άτοκες δόσεις.

Οι ιδιοκτήτες που δεν θα τα καταβάλουν εμπρόθεσμα υποχρεούνται να τα πληρώσουν εις διπλούν. Μπορούν, ωστόσο, αφού καταστούν ληξιπρόθεσμα να τα ρυθμίσουν σε 24 δόσεις.

Για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, προβλέπεται επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.

Ίδια η προθεσμία και για όσους θέλουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. παράδοση πινακίδων γίνεται αποκλειστικά με χειρόγραφο τρόπο, με υποβολή αίτησης από τον ιδιοκτήτη του οχήματος ή κάποιον νόμιμα εξουσιοδοτημένο. Θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να σπεύσουν στις εφορίες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά: άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες, φωτοτυπία του Ε9, απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2017, ταυτότητα αλλά και υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM