Στην αποσαφήνιση των λόγων που την οδήγησαν να αποχωρήσει και να σταματήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας με συνέντευξη Τύπου το Δ.Σ. της El Dorado Gold.  

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, «η κυβέρνηση να σκεφτεί τι σημαίνει για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τις οικογένειές τους η μη έκδοση αδειών».

 

Όπως σημείωσε, η εταιρεία δεν πήρε την απόφαση «ελαφρά τη καρδία». «Από τον Ιανουάιριο του 2016 η στάση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε ελάχιστα απέναντί μας με συνεχιζόμενες καθυστερήσεις για την έκδοση αδειών». «Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και προκαλεί αμηχανία να είμαστε σε αυτό το αδιέξοδο ειδικά γιατί η Eldorado έδινε δουλειές, πλήρωνε φόρους και συντελούσε στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη» πρόσθεσε ο κ. Μπερνς.

 

 

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης για τη στάση της απέναντι στις επενδύσεις λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει ενημερώσει τις κεφαλαιαγορές ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε επενδυτική δραστηριότητα αλλά πώς να το εξηγήσω αυτό στους μετόχους όταν η κυβέρνηση ούτε συνεργάζεται μαζί μας ούτε στηρίζει ενεργά τις επενδύσεις μας».

 

«Δεν έχουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καμία λύση δεν επιτεύχθηκε μέσω της σιωπής. Η μόνη λύση θα δοθεί από τον ανοιχτό διάλογο. Προσπάθηα αυτό να το μεταδώσω στις συναντήσεις μου με τον Γιώργο Σταθάκη. Προσπάθησα και με σειρά επιστολών στον Αλέξη Τσίπρα που είναι αναπάντητες» δήλωσε ο πρόεδρος της καναδικής εταιρείας.

 

Επανέλαβε ότι η προθεσμία που δίνει η εταιρεία είναι η 22η Σεπτεμβρίου και ότι αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι τότε στο θέμα των αδειών «θα αναστείλουμε τις επενδύσεις μας».

 

«Είμαι ανοιχτός σε διάλογο με τον Τσίπρα και τον Σταθάκη για να βρούμε μια λύση προς τα εμπρός» κατέληξε ο κ. Μπερνς.