Προειδοποίηση πως αν η αξιολόγηση καθυστερήσει, η ελληνική οικονομία θα κινδυνεύσει να χάσει το τρένο εξόδου από την κρίση, απευθύνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στην «Καθημερινή».

 

«Παρά τα προβλήματα και τις οπισθοδρομήσεις, σήμερα έχει καλυφθεί πάνω από το 90% της δημοσιονομικής προσαρμογής και όχι μόνο αυτής. Επομένως, δεν δικαιολογείται καθυστέρηση, η οποία, αν συμβεί, θα στερήσει από την ελληνική οικονομία την έξοδο από την κρίση», επισημαίνει. 

 

Πρόκειται για το δεύτερο «καμπανάκι» από τον κεντρικό τραπεζίτη, μέσα σε λίγες ώρες. Χθες, στην παρουσίαση της έκθεσης της ΤτΕ, επισήμανε πως αν και το 2017 η ελληνική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι για την αναπτυξιακή προοπτική της. Σημείωσε πως αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος, θα δημιουργηθούν σοβαρά προσκόμματα στην προσδοκώμενη ανάπτυξη: θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στο κλίμα και θα ανοίξει ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας ως προς την ολοκλήρωση του προγράμματος. Η αβεβαιότητα θα οξυνθεί αν τελικώς δεν καταστεί δυνατή η συμμετοχή των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Στην έκθεση επισημαίνονται επίσης ανησυχητικά σημάδια τους πρώτους μήνες του 2017, σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και την πορεία των καταθέσεων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr