ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Δεν θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο παρατηρητής του ΔΝΤ

ΕΛΣΤΑΤ: Δεν θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο παρατηρητής του ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σημασία της παρουσίας εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο διάλογο για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία προχωρεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της στην Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

«Ουδέποτε ελέχθη από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Αθανάσιο Θανόπουλο, κατά την ακρόασή του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων, ούτε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει εφεξής σε παρόμοιες ή αντίστοιχες διαδικασίες, όπως αναγράφηκε και μεταδόθηκε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, τονίζεται πως ο Αθανάσιος Θανόπουλος ενημέρωσε τους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής ότι, στέλεχος του ΔΝΤ ζήτησε να συμμετάσχει, με καθεστώς παρατηρητή, στην συνήθη τεχνική επίσκεψη διαλόγου της Eurostat, που έλαβε χώρα στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην σημερινή ακρόαση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Αθανάσιου Θανόπουλου από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, διευκρινίζονται τα εξής: Ο κ. Θανόπουλος ενημέρωσε τους βουλευτές- μέλη της Επιτροπής ότι στέλεχος του ΔΝΤ ζήτησε να συμμετάσχει, με καθεστώς παρατηρητή, στην συνήθη τεχνική επίσκεψη διαλόγου της Eurostat που έλαβε χώρα στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος.

»Σημειώνεται ότι στον διάλογο με τη Eurostat μετέχουν ήδη ως παρατηρητές εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECFIN) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το αίτημα ικανοποιήθηκε, με γνώμονα την διαφάνεια που χαρακτηρίζει τον εν λόγω διάλογο. Ουδέποτε ελέχθη ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση των στοιχείων, ούτε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει εφεξής σε παρόμοιες ή αντίστοιχες διαδικασίες, όπως μεταδόθηκε».

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM