Πριν από λίγο, ο ιδιοκτήτης της Amazon, ιδιοκτήτης της Washington Post και της διαστημικής εταιρείας ιδιωτικών συμφερόντων Blue Origin, ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, υπερηφανευόμενος για ένα σημαντικό επίτευγμα. Η εταιρεία του, κατάφερε να εκτοξεύσει και να προσγειώσει καθέτως με επιτυχία, έναν πύραυλο πολλαπλών χρήσεων σε διαστημικές αποστολές.

 

Πρόκειται για ένα μεγάλο κατόρθωμα για το οποίο η εταιρεία SpaceX, που πρόσφατα έλαβε το OK της NASA να μεταφέρει μαζί με την Boeing αστροναύτες στο διαστημικό σταθμό ISS, πασχίζει εδώ και καιρό να πετύχει χωρίς επιτυχία.

 

 

Με το παραπάνω Tweet του, αναφέρει o Guardian, o Jeff Bezos κατάφερε να αποδείξει ότι είναι ένας σοβαρός παίκτης στον χώρο των διαστημικών αποστολών ιδωτικών συμφερόντων. 

 

"Η ελεγχόμενη προσγείωση είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, όμως εάν το κάνεις σωστά, φαίνεται εύκολο" ανέφερε ο Bezos τον οποίο συνεχάρη μέσω Twitter ο ανταγωνιστής του, Elon Musk ο οποίος έσπευσε να διευκρινήσει ότι οι προσπάθειες προσεδάφισης της εταιρείας του, SpaceX, ήταν διαφορετικής φύσεως από το επίτευγμα της Blue Origin.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr