Τραμπ για κορωνοϊό: «Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι»

Τραμπ για κορωνοϊό: «Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι» Facebook Twitter
Θα έχουμε πολλούς θανάτους δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην εξέλιξη του κορωνοϊού (EPA)
2

Στην παραδοχή ότι «θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι» προχώρησε ενώπιον των δημοσιογράφων κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κορωνοϊό, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή», τόνισε ενώ πρόσθεσε πως «Πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο».

Ο πρόεδρος αντέκρουσε την κριτική ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα δέοντα για να προμηθεύσει τις Πολιτείες με αναπνευστήρες που πολλοί ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι κυβερνήτες ζητούν περισσότερο εξοπλισμό από όσο θα χρειαστούν.

«Φόβοι για ελλείψεις έχουν οδηγήσει σε φουσκωμένα αιτήματα», τόνισε ο Τραμπ αναφορικά με τα αιτήματα που έχει λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να διανείμει εξοπλισμούς από το στρατηγικό εθνικό απόθεμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν χθες το όριο των 300.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 8.162 ανθρώπους στη χώρα, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που αναρτά στην ιστοσελίδα του το πανεπιστήμιο.

Το όριο των 200.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα είχε ξεπεραστεί μόλις την Τετάρτη, μια ταχεία αύξηση που έγινε ορατή από τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των διαγνωστικών ελέγχων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Λευκός Οίκος έχει προβλέψει πως 100.000 με 240.000 Αμερικανοί θα πεθάνουν εξαιτίας του κορωνοϊού ακόμη και αν τηρηθούν τα σημερινά μέτρα κατ'οίκον περιορισμού.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται να φορέσει ιατρική μάσκα χαρακτηρίζοντας τη χρήση της «εθελοντική».

Με πληροφορίες του Guardian/ΑΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Υπό ποιους όρους o Πόύτιν θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Διεθνή / Υπό ποιους όρους η Ρωσία θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές βλέπουν πως η Ρωσία καθυστερεί κάθε σχέδιο, για συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον Ρώσο πρόεδρο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
LIFO NEWSROOM