Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ ζητά δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού ταμείου που θα εκδίδει κορωνο-ομόλογα

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ ζητά δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού ταμείου που θα εκδίδει κορωνο-ομόλογα Facebook Twitter
0

H Γαλλία κάνει έκκληση για δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού ταμείου που θα βοηθήσει την Ευρώπη να αντέξει την κρίση του κορονοϊού, προτείνοντας να περιορισθεί η διάρκειά του σε πέντε έως δέκα χρόνια και να εστιάσει στην οικονομική ανάκαμψη.

Αυτή είναι η απάντησή της στις γερμανικές και ολλανδικές αντιρρήσεις για αμοιβαιοποίηση του χρέους, αναφέρει δημοσίευμα του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France 24, το οποίο αναμεταδίδει αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, στους Financial Times.

«Σκεφτόμαστε ένα ταμείο που θα είναι χρονικά περιορισμένο με τη δυνατότητα χρέους για μία μακροπρόθεσμη απάντηση στην κρίση», δήλωσε ο Λεμέρ, στους Financial Times. Είναι απόλυτη ανάγκη να κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα σε ευρείας κλίμακας, μακροπρόθεσμα μέσα που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε μία «μεταπολεμική οικονομική κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο Λεμέρ είπε ότι η ιδέα για το Ταμείο –το οποίο θα λειτουργούσε πέραν των άλλων προτάσεων βοήθειας ύψους πολλών δισεκ. ευρώ που προτάθηκαν ή διαπραγματεύονται από άλλους θεσμούς της ΕΕ και της Ευρωζώνης– προέρχεται από την πρόταση του προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για κοινά κορονο-ομόλογα ή ευρωομόλογα, η οποία στηρίχθηκε από ακόμη οχτώ κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αλλά απορρίφθηκε από άλλες.

Σημείωσε, ακόμη, ότι υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού στις επόμενες συνόδους των 19 χωρών-μελών της Ευρωζώνης και της ΕΕ. «Δεν πρέπει να έχουμε εμμονή με τη λέξη 'κορονο-ομόλογα'. Πρέπει να έχουμε εμμονή με την ανάγκη για ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που θα στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση... Το να έχεις ένα Ταμείο για, ας πούμε, πέντε ή δέκα χρόνια –περιορισμένου χρονικού ορίζοντα– και με τη δυνατότητα να έχεις ένα κοινό χρέος αλλά μόνο στο πλαίσιο αυτού του Ταμείου, που θα ήταν πιο αποδεκτό για άλλες χώρες, θα μπορούσε να είναι μία λύση», πρόσθεσε.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM