Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Μείωσε το πρόστιμο για το κλείσιμο χωματερών στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Μείωσε το πρόστιμο για το κλείσιμο χωματερών στην Ελλάδα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τη μείωση προστίμου κατά 400.000 ευρώ ετησίως για το κλείσιμο παράνομων χωματερών πέτυχε η Ελλάδα, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η μείωση του προστίμου είναι απόρροια της προόδου μέσα στο β' εξάμηνο του 2019, αναφορικά με την παύση λειτουργίας 5 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). Συγκεκριμένα, έπαψαν πλέον να λειτουργούν οι παράνομες χωματερές σε Κάσο, Πάτμο, Σίκινο, Κέα και Κάρυστο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Ελλάδα καλείται να πληρώσει για το β' εξάμηνο του 2019 διοικητικό πρόστιμο μειωμένο κατά 200.000 ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 400.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν συνεπάγεται και την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Με βάση τις υφιστάμενες αποφάσεις, η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει 4,8 εκατ. ευρώ για τις εναπομείνασες παράνομες εν λειτουργία χωματερές.

«Στόχος μας είναι έως το τέλος του 2021 να έχουμε μηδενίσει τα πρόστιμα», δήλωσε ο γγ Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος. Όπως είπε, «μέσα σε ένα εξάμηνο αντιμετωπίσαμε με επιτυχία 5 περιπτώσεις Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων. Για το τρέχον έτος έχουμε δρομολογήσει να κλείσουν 15-17 παράνομες χωματερές, από τις συνολικά 52 στη χώρα. Δεν εφησυχάζουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM