Ο πρώην βασιλιάς Αλβέρτος παραδέχτηκε τελικά ότι είναι βιολογικός πατέρας της γλύπτριας Ντελφίν Μποέλ

Ο πρώην βασιλιάς Αλβέρτος παραδέχτηκε τελικά ότι είναι βιολογικός πατέρας της γλύπτριας Ντελφίν Μποέλ Facebook Twitter
EPA
3

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β΄ παραδέχτηκε  ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της γλύπτριας Ντελφίν Μποέλ, η οποία έδινε επί 20 χρόνια δικαστικό αγώνα για να αναγνωριστεί ως τέκνο του.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται μια ανακοίνωση του ίδιου του πρώην βασιλιά, ο Αλβέρτος πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα του τεστ DNA, στο οποίο είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματος δικαστηρίου των Βρυξελλών. «Τα επιστημονικά συμπεράσματα υποδεικνύουν ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της κυρίας Ντελφίν Μποέλ», προστίθεται στην ανακοίνωση. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Αλβέρτος «αποφάσισε να βάλει τέλος, με αξιοπρέπεια, σε αυτή την οδυνηρή (δικαστική) διαδικασία».

Ο 85χρονος Αλβέρτος ήταν βασιλιάς του Βελγίου για μια εικοσαετία, από το 1993 μέχρι το 2013. Τον περασμένο Μάιο δέχτηκε να υποβληθεί σε τεστ DNA, με βάση μια απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών. Το αποτέλεσμα της εξέτασης επρόκειτο αρχικά να κρατηθεί απόρρητο.

Η Ντελφίν Μποέλ, μια γλύπτρια 51 ετών, υποστήριζε ότι ήταν καρπός της μακρόχρονης σχέσης που διατηρούσε ο Αλβέρτος με τη μητέρα της, τη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ, τις δεκαετίες του 1960-70. Ο Αλβέρτος ήταν τότε πρίγκιπας διάδοχος, παντρεμένος από το 1959 με την Πάολα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"ο Αλβέρτος «αποφάσισε να βάλει τέλος, με αξιοπρέπεια, σε αυτή την οδυνηρή (δικαστική) διαδικασία»." Η αξιοπρέπεια του συγκεκριμένου κυρίου είναι ότι ταλαιπωρούσε επί είκοσι χρόνια το ίδιο του το παιδί και δεν αναλάμβανε τις ευθύνες του; Αλλά, έλα τώρα μωρέ, άντρας είναι: να μην απατήσει κι αυτός την γυναίκα του; Σιγά μην είναι υποχρεωμένοι οι άντρες να αναγνωρίζουν τα μπ@στ@ρδ@ που κάνουν με τις τσ@υλες. Διότι, ως γνωστόν: "Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω!'.
Δεν είναι τόσο απλό να αναγνωρίσει ένας αρχηγός κράτους κληρονομικού δικαιώματος, ένα εξώγαμο. Είναι σύνθετο νομικό θέμα, και εκτός αυτού, από την αρθρογραφία φαίνεται πως μάλλον είχε πολύ καλές σχέσεις και με την μητέρα και με το παιδί, οπότε οι σεξιστικές κορώνες είναι μάλλον περιττές σε αυτή την περίπτωση!
"αποφάσισε να βάλει τέλος, με αξιοπρέπεια, σε αυτή την οδυνηρή (δικαστική) διαδικασία"Μετά από 20 χρόνια δικαστικής διαμάχης και ένα τέστ DNA δεν το λες και αξιοπρέπεια.