Γενοκτονία των Αρμενίων: Για εξηγήσεις εκλήθη ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα

Γενοκτονία των Αρμενίων: Για εξηγήσεις εκλήθη ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα Facebook Twitter
1

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα εκλήθη για εξηγήσεις μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία εκλήθη σήμερα για εξηγήσεις αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων πριν έναν αιώνα και ζήτησε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας για τη στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία, μετέδωσε το Anadolu.

Το κρατικό πρακτορείο ανέφερε ότι ο πρεσβευτής Ντέβιντ Σάτερφιλντ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το ψήφισμα που αναγνωρίζει τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων ως γενοκτονία εγκρίθηκε χθες από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων με 405 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά. Πρόκειται για μια απόφαση με συμβολικό, αλλά ιστορικό χαρακτήρα, η οποία θεωρείτο βέβαιο ότι θα αναζωπυρώσει την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα.

Ήδη από χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλού Τσαβούσογλου σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι η Τουρκία απέτρεψε ένα «μεγάλο παιγνίδι» με την εισβολή της στη βορειοανατολική Συρία — χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις — ενώ έκρινε πως η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχε στόχο να παρθεί «εκδίκηση» για αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Πανεθνική απεργία σήμερα στη χώρα - Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα αντί να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

Διεθνή / Σερβία: Βίαιες διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Σερβία από τον Νοέμβριο, μετά το δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια