Ο Morrissey διέκοψε συναυλία για να διώξει γυναίκα που διαδήλωνε κατά της ακροδεξιάς

Ο Morrissey διέκοψε συναυλία για να διώξει γυναίκα που διαδήλωνε κατά της ακροδεξιάς Facebook Twitter
EPA
1

Την πόρτα της εξόδου έδειξε ο Morrissey σε διαδηλώτρια κατά της ακροδεξιάς, που βρέθηκε σε συναυλία του στο Πόρτλαντ.


Κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Morrissey στο Moda Center τη Δευτέρα το βράδυ, μία γυναίκα κρατούσε δύο πλακάτ. Το ένα απεικόνιζε το λογότυπο του αντι-ισλαμιστικού κόμματος «For Britain» διαγραμμένο από μία κόκκινη γραμμή ενώ το δεύτερο ανέγραφε «Bigmouth Indeed» (πράγματι "μεγαλόστομος").

Σε βίντεο που δημοσίευσε θεατής στη συναυλία, ο Morrissey φαίνεται να απευθύνεται στη γυναίκα λίγο μετά το δεύτερο τραγούδι. «Ας είμαστε ειλικρινείς» λέει «όταν εσύ με τις δύο πινακίδες βγεις από εδώ μέσα, θα συνεχίσω τη συναυλία». Έπειτα συνεχίζει να φωνάζει ρυθμικά «φύγε» «δε σε θέλουμε» και «αντίο» και λίγο αργότερα ο ίδιος καλεί τους τεχνικούς να ανάψουν τα φώτα της αίθουσας.

 


Η διαδηλώτρια τελικά αποχώρησε και Morrissey συνέχισε τη συναυλία του ερμηνεύοντας το «Hairdresser on Fire».


Τον περασμένο Μάιο, ο Morrissey κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο Tonight Show με τον Jimmy Fallon φορούσε το σήμα του κόμματος «For Britain». Ο τραγουδιστής, αργότερα τον Ιούνιο επιβεβαίωσε ότι υποστηρίζει το κόμμα με συνέντευξη που έδωσε στον τον ανιψιό του η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.


«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον ένας επικίνδυνα μισητός τόπος και νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάποιον για να μπει ένα τέλος σε αυτή την τρέλα και να μιλήσει για όλους μας» είχε πει στη συνέντευξη. «Βλέπω στην Anne Marie Waters [πρόεδρο του κόμματος] αυτό το πρόσωπο. Είναι εξαιρετικά ευφυής , αφιερωμένη με ζήλο σε αυτή την χώρα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και επίσης κατά καιρούς είναι πολύ αστεία» πρόσθεσε.

Η υποστήριξή του για το κόμμα οδήγησε το Cardiff's Spillers – το παλαιότερο κατάστημα δίσκων στον κόσμο – να απαγορεύσει την πώληση των δίσκων του. Η Mersey Rail επίσης απαγόρευσε την παρουσία προωθητικών αφισών του Morrissey, καθώς δεν «συνάδει με τις αξίες του οργανισμού». Ο Morrissey απαντώντας δήλωσε: «Είναι πολύ Τρίτο Ράιχ, έτσι δεν είναι; Και αποδεικνύει πως μόνο τα συναισθήματα των πιο στενόμυαλων μπορούν να ληφθούν υπόψη στις βρετανικές τέχνες.»

Τον Ιούλιο, ο Billy Bragg δήλωσε ότι είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία» ότι ο Morrissey αναπτύσσει τις ακροδεξιές του ιδέες καθώς ο ίδιος διένειμε βίντεο στο YouTube που υποστηρίζει ότι το Βρετανικό κατεστημένο χρησιμοποίησε τον Stormzy για να προωθήσει την πολυπολιτισμικότητα εις βάρος του λευκού πολιτισμού. Ο Bragg επέκρινε επίσης και τον τραγουδιστή των Killers, Brandon Flowers, γιατί χαρακτηρίζοντας τον Morrissey είπε ότι είναι «ακόμα βασιλιάς»


Εντωμεταξύ η περιοδεία του Morrissey στις ΗΠΑ με support τους Interpol κατακρημνίζεται από τις κακές πωλήσεις εισιτηρίων με την προγραμματισμένη συναυλία στο Σιάτλ την 1η Οκτωβρίου να έχει ακυρωθεί «λόγω συνθηκών που είναι πέρα από τον έλεγχο μας» σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας προώθησης.


Σε ανάρτηση του στο Morrissey Central, ο 60χρονος τραγουδιστής περιγράφει την ατμόσφαιρα στην περιοδεία ως «φανταστική ... ελπιδοφόρα ... σε μια στιγμή που η πιο σύγχρονη μουσική δεν μπορεί να προσφέρει μια γνήσια ιδέ.» Η περιοδεία του συνεχίζεται με επόμενη στάση το Σαν Φρανσίσκο αύριο την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από The Guardian

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πάνω από 100.000 εκθέματα, ανάμεσά τους ο θησαυρός του Τουταγχαμών, φιλοξενούνται στο μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως αφιερωμένο αποκλειστικά σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Πολιτισμός / Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Ο πίνακας εκτίθεται σήμερα στο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα - Οι κληρονόμοι ζητούν την επιστροφή του πίνακα και αποζημίωση αντίστοιχη με τη σημερινή αγοραία αξία του έργου
LIFO NEWSROOM
Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Πολιτισμός / Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Παρά τις νέες συλλήψεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κοσμήματα πιθανότατα έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, ώστε να διατεθούν παράνομα στην αγορά πολύτιμων λίθων
LIFO NEWSROOM
Roisin Murphy

Πολιτισμός / Η μουσικός Róisín Murphy αφαιρέθηκε από φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη μετά από τρανσφοβική ανάρτηση

Στην ανάρτησή της, η Murphy δημοσίευσε ένα γράφημα που, όπως ισχυρίστηκε, δείχνει «μεγάλη πτώση» στον αριθμό των νέων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς ή μη δυαδικά άτομα
LIFO NEWSROOM
Billie Eilish Δωρεά Πείνα

Πολιτισμός / Η Billie Eilish δωρίζει 11,5 εκατ. δολάρια για το περιβάλλον και την καταπολέμηση της πείνας

«Σας αγαπώ όλους, αλλά κάποιοι από εσάς έχετε πάρα πολλά χρήματα. Αν είστε δισεκατομμυριούχοι, ίσως είναι καιρός να τα μοιραστείτε», δήλωσε η 23χρονη κατά τη διάρκεια των WSJ Innovator Awards
LIFO NEWSROOM
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Πολιτισμός / Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιόρτασε φέτος 75 χρόνια ιστορίας, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας
LIFO NEWSROOM
Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Μία νέα έκθεση για τους αρχιτέκτονες, desiners και εικαστικούς που δημιούργησαν με πρωτοβουλία μιας διεθνούς ελβετικής οργάνωσης υπέροχες παιδικές χαρές και παιχνίδια για τα παιδιά του κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Πολιτισμός / Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν ο ΛΕΞ διάβασε για το σενάριο της ταινίας «Σπασμένη Φλέβα» και αποδέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, να δημιουργήσει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τις ανάγκες του φιλμ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια