Eρντογάν: «O Τραμπ μπορεί να άρει πιθανές κυρώσεις για τους S - 400»

Eρντογάν: «O Τραμπ μπορεί να άρει πιθανές κυρώσεις για τους S - 400» Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ έχει την εξουσία να άρει τις ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk. «Αγοράζοντας τους S-400 δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας» διαβεβαίωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Haberturk.

Επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια «επιλογή αλλά μια υποχρέωση» αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με τις δηλώσεις που αναπαρήγαγαν τουρκικά ΜΜΕ που συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η συμφωνία για τους S-400 είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη συμφωνία στην ιστορία μας» υπογράμμισε ο Ερντογάν, όπως έγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

 ν τω μεταξύ, εκατό Τούρκοι εμπειρογνώμονες εστάλησαν στη Ρωσία για να εκπαιδευτούν στη λειτουργία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, όπως αποκάλυψε ο Ερντογάν. «Αυτοί οι 100 άνθρωποι, τους οποίους στείλαμε στη Ρωσία για εκπαίδευση (στους S-400) θα μπορούν αργότερα να εκπαιδεύσουν άλλους. Επομένως, μόλις επιστρέψουν, θα αναλάβουν την εκπαίδευση άλλων ανθρώπων. Αυτός ο αριθμός (ειδικών) δεν επαρκεί, και ίσως, οι 100 να δεκαπλασιαστούν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους αρχισυντάκτες τουρκικών ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι η όλη διαδικασία της εισαγωγής και εγκατάστασης των συστημάτων S-400 θα ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2020.

Επιπροσθέτως, ο Ερντογάν σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένο που η Τουρκία απέκτησε τα ρωσικά συστήματα. Το ΝΑΤΟ «θα πρέπει να είναι ευχαριστημένο (με την αγορά των S-400). Εάν το ΝΑΤΟ έχει 3-5 ισχυρότερα κράτη μέλη, τότε το ένα από αυτά είναι η Τουρκία. Και στην περιοχή μας, η Τουρκία είναι η ισχυρότερη στήριξη του ΝΑΤΟ... Και εάν μια τόσο υπεύθυνη χώρα όπως η Τουρκία γίνει ισχυρότερη στον τομέα της ασφάλειάς της αφού παραλάβει τους S-400, ποιος θα είναι επίσης ισχυρότερος; Αυτό θα ενδυναμώσει την ίδια τη Συμμαχία» εξήγησε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM