Bloomberg: Γιατί οι Έλληνες στράφηκαν εναντίον του επαναστάτη ηγέτη τους;

Bloomberg: Γιατί οι Έλληνες στράφηκαν εναντίον του επαναστάτη ηγέτη τους; Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

«Ήρθε το τέλος του Αλέξη Τσίπρα;» αναρωτιέται το πρακτορείο Bloomberg, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

«Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά, όμως πολιτικοί παρατηρητές συστήνουν να μην θεωρείται ξεγραμμένος ο 44χρονος πολιτικός. Ο Μητσοτάκης, που έχει δεσμευθεί να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική ατζέντα της χώρας, θα είναι πιθανότατα ο επόμενος πρωθυπουργός, ωστόσο το κόμμα του Τσίπρα θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο Κοινοβούλιο», σημειώνει το Bloomberg.

Όπως σημειώνεται «ο Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί να επανεκκινήσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και έχει μια φιλελεύθερη ατζέντα που περιλαμβάνει γενναίες περικοπές κρατικών δαπανών και μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος».

«Μετά την δραματική του νίκη το 2015, ο πρωθυπουργός έχει αντιμετωπίσει διαρκείς προκλήσεις, επιβιώνοντας από πέντε προτάσεις μομφής, ένα δημοψήφισμα και πρόωρες εκλογές μόλις οκτώ μήνες μετά την εκλογή του. Όντας ικανότατος πολιτικός, ο Τσίπρας κατόρθωσε να στρατεύσει το άλλοτε περιθωριακό κόμμα του στο σκοπό του σοβαρού περιορισμού των κρατικών δαπανών και άλλων δημοσιονομικών περικοπών που επέβαλε η Τρόικα. Προέκυψαν όμως άλλες δυσκολίες, μεταξύ των οποίων η πικρή διαμάχη για την ονομασία του βόρειου γείτονα της Ελλάδας».

«Τι απέγινε η υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Η επίμονα υψηλή ανεργία και η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου έθεσαν σε δοκιμασία τις αντοχές των Ελλήνων και μείωσαν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο 24%. Στις αρχές Μαΐου ο Τσίπρας προσπάθησε να κατευνάσει τους ψηφοφόρους με ένα πακέτο παροχών 1,6 δισ. ευρώ, που σήμανε τον συναγερμό στους πιστωτές», καταλήγει το πρακτορείο.

Με πληροφορίες από Bloomberg και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις εκλογές λόγω -μεταναστευτικού, -συμφωνίας Πρεσπών,-ξεπλύματος σκανδάλων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, -επιβολής βαριάς φορολογογίας στη μεσαίας τάξη, -επιβολής ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε εργασία και κατοικία(golden visa - airbnb ελεύθερο για εταιρείες)-υποθήκευση δημόσιας περιουσίας στους δανειστές -ανηθικότητας και αλαζονείας στον τρόπο διακυβέρνησης. Ένα προς ένα τα παραπάνω εξυπηρετούν στο ακέραιο και αντικατοπτρίζουν την πολιτική της ΝΔ. Πολύ γρήγορα θα ξεφουσκώσει ο ενθουσιασμός της αλλαγής(;) και οι προσδοκίες θα διαψευσθούν. Η κατάσταση είναι δυστυχώς ζοφερή.