Bloomberg: Γιατί οι Έλληνες στράφηκαν εναντίον του επαναστάτη ηγέτη τους;

Bloomberg: Γιατί οι Έλληνες στράφηκαν εναντίον του επαναστάτη ηγέτη τους; Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

«Ήρθε το τέλος του Αλέξη Τσίπρα;» αναρωτιέται το πρακτορείο Bloomberg, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

«Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά, όμως πολιτικοί παρατηρητές συστήνουν να μην θεωρείται ξεγραμμένος ο 44χρονος πολιτικός. Ο Μητσοτάκης, που έχει δεσμευθεί να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική ατζέντα της χώρας, θα είναι πιθανότατα ο επόμενος πρωθυπουργός, ωστόσο το κόμμα του Τσίπρα θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο Κοινοβούλιο», σημειώνει το Bloomberg.

Όπως σημειώνεται «ο Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί να επανεκκινήσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και έχει μια φιλελεύθερη ατζέντα που περιλαμβάνει γενναίες περικοπές κρατικών δαπανών και μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος».

«Μετά την δραματική του νίκη το 2015, ο πρωθυπουργός έχει αντιμετωπίσει διαρκείς προκλήσεις, επιβιώνοντας από πέντε προτάσεις μομφής, ένα δημοψήφισμα και πρόωρες εκλογές μόλις οκτώ μήνες μετά την εκλογή του. Όντας ικανότατος πολιτικός, ο Τσίπρας κατόρθωσε να στρατεύσει το άλλοτε περιθωριακό κόμμα του στο σκοπό του σοβαρού περιορισμού των κρατικών δαπανών και άλλων δημοσιονομικών περικοπών που επέβαλε η Τρόικα. Προέκυψαν όμως άλλες δυσκολίες, μεταξύ των οποίων η πικρή διαμάχη για την ονομασία του βόρειου γείτονα της Ελλάδας».

«Τι απέγινε η υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Η επίμονα υψηλή ανεργία και η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου έθεσαν σε δοκιμασία τις αντοχές των Ελλήνων και μείωσαν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο 24%. Στις αρχές Μαΐου ο Τσίπρας προσπάθησε να κατευνάσει τους ψηφοφόρους με ένα πακέτο παροχών 1,6 δισ. ευρώ, που σήμανε τον συναγερμό στους πιστωτές», καταλήγει το πρακτορείο.

Με πληροφορίες από Bloomberg και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις εκλογές λόγω -μεταναστευτικού, -συμφωνίας Πρεσπών,-ξεπλύματος σκανδάλων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, -επιβολής βαριάς φορολογογίας στη μεσαίας τάξη, -επιβολής ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε εργασία και κατοικία(golden visa - airbnb ελεύθερο για εταιρείες)-υποθήκευση δημόσιας περιουσίας στους δανειστές -ανηθικότητας και αλαζονείας στον τρόπο διακυβέρνησης. Ένα προς ένα τα παραπάνω εξυπηρετούν στο ακέραιο και αντικατοπτρίζουν την πολιτική της ΝΔ. Πολύ γρήγορα θα ξεφουσκώσει ο ενθουσιασμός της αλλαγής(;) και οι προσδοκίες θα διαψευσθούν. Η κατάσταση είναι δυστυχώς ζοφερή.