Τσίπρας: «H συνεργασία μας με Κύπρο και Ιορδανία ενδυναμώνει την προοπτική για σταθερότητα στην περιοχή»

Τσίπρας: «H συνεργασία μας με Κύπρο και Ιορδανία ενδυναμώνει την προοπτική για σταθερότητα στην περιοχή» Facebook Twitter
0

Η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας ενδυναμώνει τη στρατηγική για την προοπτική της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη των εργασιών της 2ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών που πραγματοποιείται στο Αμμάν.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον σταθεροποιητικό ρόλο της Ιορδανίας στην περιοχή, ενώ για την Ελλάδα και την Κύπρο είπε ότι είναι οι πλησιέστερες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μπορούν να βοηθήσουν, σημειώνοντας ότι αποτελούν πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μεσανατολικό, η κατάσταση στη Συρία και το προσφυγικό, το Κυπριακό και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιορδανία.

Κατά τη Σύνοδο πρόκειται να υπογραφούν και δύο τριμερή μνημόνια συνεργασίας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον μονάρχη της Ιορδανίας. Ο κ. Τσίπρας έφθασε στις 11:50 στο παλάτι του βασιλιά Αμπντάλα Β'. Η υποδοχή του έγινε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές. Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας απέδωσε τιμές και ο βασιλιάς τον υποδέχθηκε με μια θερμή χειραψία. Οι δυο τους φωτογραφήθηκαν μπροστά από τις σημαίες της Ιορδανίας και της Ελλάδας και αμέσως μετά άρχισε η συνάντηση τους.

Κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αμντάλα Β' είχε και Κύπριος πρόεδρος, κατά την οποίαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Βασιλιά για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του για εξεύρεση επίλυσης του Κυπριακού και για τη νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ μέσω της ειδικής του απεσταλμένης κας Τζέιν Χολ Λουτ για συνομολόγηση όρων αναφοράς, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM