ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ!

«Σκοπός του #MeToo είναι ο διχασμός ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες» λέει ο Σον Πεν

«Σκοπός του #MeToo είναι ο διχασμός ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες» λέει ο Σον Πεν Facebook Twitter
EPA
8

Επικριτικός απέναντι στο κίνημα #MeToo εμφανίστηκε ο Σον Πεν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. 

Μιλώντας για την καινούργια τηλεοπτική σειρά The First στην οποία πρωταγωνιστεί και η οποία εξελίσσεται σε  μελλοντικό χρόνο σε μια Αμερική με πρόεδρο γυναίκα, ο Πεν ερωτήθηκε αν η σειρά έχει επηρεαστεί από το κίνημα #MeToo. 

O Πεν απάντησε πως ουσιαστικά δεν θεωρεί το #MeToo κίνημα αλλά μια σειρά από ατομικές περιπτώσεις θυμάτων και κατηγοριών, πολλές από τις οποίες είναι αστήρικτες. «Σε μεγάλο βαθμό το πνεύμα του #MeToo είναι να προκαλέσει διχασμό ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες», δηλώνει

Οι γυναίκες με τις οποίες συναναστρέφεται δεν θεωρούν πως εκφράζονται από το #MeToo. «Οι γυναίκες με τις οποίες μιλάω, όχι μπροστά στην κάμερα, αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής, έχουν μια κοινή λογική που δεν αντιπροσωπεύεται σε αυτή την συζήτηση». 

 Με πληροφορίες από Vulture.com 

Πολιτισμός
8

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαντόνα και η Κάιλι Μινόγκ κυκλοφορούν την πρώτη τους επίσημη συνεργασία μετά το WorldPride

Πολιτισμός / Η Μαντόνα και η Κάιλι Μινόγκ κυκλοφορούν την πρώτη τους επίσημη συνεργασία μετά το WorldPride

Λίγες ημέρες μετά την κοινή τους εμφάνιση στο WorldPride του Άμστερνταμ, η Μαντόνα και η Κάιλι Μινόγκ κυκλοφορούν το Love Sensation (Afterhours Mix). Είναι η πρώτη επίσημη συνεργασία των δύο ποπ ειδώλων.
THE LIFO TEAM
Το queer τραπεζάκι με κάλτσες, cock ring και ποπεράκια που έγινε design viral

Πολιτισμός / Το queer τραπεζάκι με κάλτσες, cock ring και ποπεράκια που έγινε viral και πουλήθηκε για 4.097 δολάρια

Το βερολινέζικο queer δίδυμο Greif Lazic έκλεισε μέσα σε ρητίνη κάλτσες, cock rings, άδεια μπουκαλάκιι poppers και γυάλινες πρωκτικές χάντρες. Το KafFEETisch έγινε viral, ξεπέρασε τα 2,8 εκατ. views και τελικά πουλήθηκε για 4.097 δολάρια.
THE LIFO TEAM
Στην Ακτή Ελεφαντοστού, τα biama battles μετατρέπουν τον χορό σε ακροβατική μάχη

Πολιτισμός / Στην Ακτή Ελεφαντοστού, τα biama battles μετατρέπουν τον χορό σε ακροβατική μάχη

Στις γειτονιές του Αμπιτζάν, το biama συνδυάζει coupé-décalé, ακροβατικά και TikTok. Μια νέα νεανική χορευτική κουλτούρα γεννιέται στον δρόμο και εξαπλώνεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.
THE LIFO TEAM
Η Γιαγιόι Κουσάμα έσπασε το ρεκόρ επισκεπτών στο Museum Ludwig

Πολιτισμός / Η Γιαγιόι Κουσάμα έσπασε το ρεκόρ επισκεπτών στο Museum Ludwig

Πάνω από 450.000 επισκέπτες είδαν τη Γιαγιόι Κουσάμα στο Museum Ludwig της Κολωνίας, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του μουσείου. Η αναδρομική, με περισσότερα από 300 έργα και νέο Infinity Room, επιβεβαίωσε ξανά τη δύναμη της 97χρονης καλλιτέχνιδας.
THE LIFO TEAM
Λίγες ημέρες μετά την ένταξή του στην UNESCO, το κάστρο Μποφόρ βρίσκεται ξανά σε κίνδυνο

Πολιτισμός / Λίγες ημέρες μετά την ένταξή του στην UNESCO, το κάστρο Μποφόρ βρίσκεται ξανά σε κίνδυνο

Λίγες ημέρες μετά την ένταξή του στην UNESCO, το κάστρο Μποφόρ στον νότιο Λίβανο βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο ανησυχίας. Το ICOMOS ζητά άμεση αυτοψία μετά τις εκρήξεις κοντά στο μνημείο, καθώς δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί αν έχει υποστεί ζημιές.
THE LIFO TEAM
Η Σαμάνθα Μόρτον γύρισε την “Οδύσσεια” του Νόλαν και μετά το Χόλιγουντ σταμάτησε να της τηλεφωνεί

Πολιτισμός / Η Σαμάνθα Μόρτον γύρισε την “Οδύσσεια” του Νόλαν και μετά το Χόλιγουντ σταμάτησε να της τηλεφωνεί

Στο Happy Sad Confused, η Σαμάνθα Μόρτον είπε ότι μετά την «Οδύσσεια» έμεινε έναν χρόνο χωρίς δουλειά. Ο ρόλος της Κίρκης της έδωσε ελπίδα, αλλά και της θύμισε πόσο γρήγορα στενεύει το Χόλιγουντ για τις γυναίκες μετά τα 40.
THE LIFO TEAM
Ο Λάρι Γκαγκόζιαν κλείνει δύο χώρους και οι μεγάλες γκαλερί ξαναμετρούν την αυτοκρατορία τους

Πολιτισμός / Ο Λάρι Γκαγκόζιαν κλείνει δύο χώρους και οι μεγάλες γκαλερί ξαναμετρούν την αυτοκρατορία τους

Η γκαλερί Gagosian κλείνει τους χώρους της στο Burlington Arcade και στη Βασιλεία, χωρίς να εγκαταλείπει τις μεγάλες αγορές. Η κίνηση δείχνει ότι ακόμη και οι ισχυρότερες γκαλερί ξαναμετρούν ποια τετραγωνικά αξίζουν πραγματικά.
THE LIFO TEAM
Η Άνια Τέιλορ-Τζόι λέει ότι οι γυναίκες δεν έχουν την «πολυτέλεια» του method acting

Πολιτισμός / Η Άνια Τέιλορ-Τζόι λέει ότι οι γυναίκες δεν έχουν την «πολυτέλεια» του method acting

Η Άνια Τέιλορ-Τζόι είπε ότι οι γυναίκες ηθοποιοί δεν μπορούν να «χάσουν το μυαλό τους» για έναν ρόλο όπως οι άντρες συνάδελφοί τους. Στο Χόλιγουντ, η αντρική ιδιοτροπία βαφτίζεται συχνά αφοσίωση ενώ η γυναικεία, πρόβλημα.
THE LIFO TEAM
Στη National Gallery, οι φύλακες της τέχνης καταγγέλλουν ότι τους έκρυβαν στο υπόγειο

Πολιτισμός / Στη National Gallery, οι φύλακες του μουσείου καταγγέλλουν ότι τους κρύβουν στο υπόγειο

Οι φύλακες της National Gallery καταγγέλλουν ότι κάνουν διάλειμμα σε ένα υπόγειο χωρίς φυσικό φως, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό έχει καλύτερους χώρους ανάπαυσης. Το μουσείο επικαλείται "περιορισμούς χώρου".
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Το προβλημα με το κινημα "Και μενα" ειναι οτι στο υπαρξιακο του επικεντρο βρισκεται ο βιασμος. Ετσι χανει την πλειοψηφια των αντρων αλλα και γυναικων και φυσικα συστηνεται ως ενα μικρο κομματι της φεμινιστικης αφηγησης ( για την οποια αμφιβαλλω αν τα περισσοτερα μελη του εχουν εστω και μια στοιχειωδη ιδεα - αν ειχαν δε θα μιλουσαν ετσι ). Ερχεται λοιπον ο πολυς Σον Πεν να παρει το αυτονοητο ριμπαουντ, να μιλησει για το μανιχε'ι'στικο πρισμα του κινηματος και ξαφνιαζει πολλους ανυποψιαστους σερφιστες των κοντεμπορανεα, ως φωνη λογικης...
Ευχαριστούμε για το mansplaining. Να μιλήσουμε ίσως για κάποιες ΜΚΟ που μετακινούν ανθρώπινη σάρκα κάπου στις Αϊτές, κλπ.; Να μιλήσουμε για τις πρώην γυναίκες σου; Έννοια σου κι έρχεται κι η ώρα σου.
Και για όσους δεν έχουν ιδέα κι έβαλαν αρνητικές, και νομίζετε ότι βλέπετε σελέμπριτι και γυαλίζει το ματάκι σας, ψάξτε λιγάκι με ποιους συναναστρέφεται ο 'φροντιστής' της Αϊτής, και διαβάστε λίγο για την κακοποίηση που υπέστησαν τόσο η Μαντόνα όσο κι η Ρόμπιν στα χεράκια του.
Δεν έχω δει κάτι σχετικό με αυτά που λες (και δεν θα το ψάξω πρωινιατικα), αλλά απ'όσο θυμάμαι είναι γνωστό ότι ο Πεν έχει μπει σε κλινικές για απεξάρτηση από αλκοόλ και σεξ. Επίσης, φαντάζομαι ότι όποια προβλήματα υπήρχαν με τις πρώην γυναίκες του έχουν πάει στη δικαιοσύνη καθότι διαζευγμένος. Συγνώμη, αλλά με το ύφος σου (quote "έννοια σου και έρχεται η ώρα σου") ικανοποιείς το στερεότυπο της κακής πλευράς του metoo.