«Σκοπός του #MeToo είναι ο διχασμός ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες» λέει ο Σον Πεν

«Σκοπός του #MeToo είναι ο διχασμός ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες» λέει ο Σον Πεν Facebook Twitter
EPA
8

Επικριτικός απέναντι στο κίνημα #MeToo εμφανίστηκε ο Σον Πεν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. 

Μιλώντας για την καινούργια τηλεοπτική σειρά The First στην οποία πρωταγωνιστεί και η οποία εξελίσσεται σε  μελλοντικό χρόνο σε μια Αμερική με πρόεδρο γυναίκα, ο Πεν ερωτήθηκε αν η σειρά έχει επηρεαστεί από το κίνημα #MeToo. 

O Πεν απάντησε πως ουσιαστικά δεν θεωρεί το #MeToo κίνημα αλλά μια σειρά από ατομικές περιπτώσεις θυμάτων και κατηγοριών, πολλές από τις οποίες είναι αστήρικτες. «Σε μεγάλο βαθμό το πνεύμα του #MeToo είναι να προκαλέσει διχασμό ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες», δηλώνει

Οι γυναίκες με τις οποίες συναναστρέφεται δεν θεωρούν πως εκφράζονται από το #MeToo. «Οι γυναίκες με τις οποίες μιλάω, όχι μπροστά στην κάμερα, αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής, έχουν μια κοινή λογική που δεν αντιπροσωπεύεται σε αυτή την συζήτηση». 

 Με πληροφορίες από Vulture.com 

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θυμούνται τα έπιπλα ενός σπιτιού; Ο Τζόρνταν Ροθ τα έντυσε με φωτογραφίες της ζωής του

Πολιτισμός / Ο Τζόρνταν Ροθ μετέφερε το παλιό του σπίτι στο Παρίσι και τύπωσε τη ζωή του πάνω στα έπιπλα

Μια πολυθρόνα όπου τάιζε τον γιο του, 16 διαφορετικές εμφανίσεις και αναμνήσεις από ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη. Ο Τζόρνταν Ροθ τα παρουσιάζει σε μια ασυνήθιστη εγκατάσταση στο Παρίσι.
THE LIFO TEAM
«Μου έδειξες έναν κόσμο γεμάτο φως…»: Η Άσπα για τον Διονύση Σαββόπουλο έναν χρόνο από τον θάνατό του

Πολιτισμός / «Μου έδειξες έναν κόσμο γεμάτο φως…»: Η Άσπα για τον Διονύση Σαββόπουλο έναν χρόνο από τον θάνατό του

Η συγκινητική φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του Διονύση Σαββόπουλου στο Instagram στην επέτειο του θανάτου του και τα τρυφερά λόγια με τα οποία τη συνόδεψε.
THE LIFO TEAM
Σύριος ή Λιβανέζος ο Χαλίλ Γκιμπράν; Ένα μνημείο στη Νέα Υόρκη προκάλεσε διπλωματική διαμάχη

Πολιτισμός / Χαλίλ Γκιμπράν: Η Νέα Υόρκη αναγκάστηκε να αλλάξει την επιγραφή ενός μνημείου μετά την παρέμβαση του Λιβάνου

Ένα κίτρινο γλυπτό στη Νέα Υόρκη τιμά τον Χαλίλ Γκιμπράν και τους συγγραφείς της ξεχασμένης συνοικίας Little Syria. Μια μικρή πινακίδα όμως προκάλεσε την παρέμβαση του Λιβάνου και μια διαμάχη για την ιστορική ταυτότητα των μεταναστών.
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΙΝΑ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Οι πολιτισμοί Ελλάδας, Κίνας αποτελούν θεμέλια διαλόγου και κοινής ευθύνης για το μέλλον

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση Ελλάδας και Κίνας να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς
THE LIFO TEAM
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θέλει να μεταφέρει στο σινεμά το λεσβιακό μυθιστόρημα της Εύας Μπαλταζάρ

Πολιτισμός / Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θέλει να μεταφέρει στο σινεμά το λεσβιακό μυθιστόρημα της Εύας Μπαλταζάρ

Ο Ισπανός σκηνοθέτης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το «Peixos», μια ιστορία ερωτικής εμμονής ανάμεσα σε μια συγγραφέα και μια πλανόδια πωλήτρια ψαριών. Η δυσκολία, όπως παραδέχτηκε, είναι να βρει δύο ηθοποιούς για τους απαιτητικούς ρόλους.
THE LIFO TEAM
ΣΑΛΙ ΡΟΥΝΕΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΔΟΤΕΣ

Πολιτισμός / Σάλι Ρούνεϊ: Αντιδρούν οι Έλληνες εκδότες για τη διακοπή διάθεσης των βιβλίων της στη Βρετανία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών προειδοποιεί για τους περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης και ζητά να σταματήσει η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη
THE LIFO TEAM
Ο Ρομέν Γαβράς ήθελε να τα παρατήσει και να γίνει ελαιοπαραγωγός, όταν η AI αντέγραψε το βίντεό του

Πολιτισμός / Ο Ρομέν Γαβράς ήθελε να τα παρατήσει και να γίνει ελαιοπαραγωγός, όταν η AI αντέγραψε το βίντεό του

Ο Ρομέν Γαβράς είδε τη χορογραφία του «Storm», γυρισμένη με 66 χορευτές σε φιλμ 16 mm, να αναπαράγεται αμέτρητες φορές από εργαλεία AI. Τώρα μιλά για την απογοήτευσή του, τα πνευματικά δικαιώματα και όσα δεν μπορούν ακόμη να αντιγράψουν οι μηχανές.
THE LIFO TEAM
Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ θα δώσει φωνή στον Νέστορ Αλμένδρος – Νέο ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο διευθυντή φωτογραφίας

Πολιτισμός / Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ θα δώσει φωνή στον Νέστορ Αλμένδρος – Νέο ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο διευθυντή φωτογραφίας

Νέο ντοκιμαντέρ με παραγωγό τον Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα θα αφηγηθεί τη ζωή του οσκαρικού διευθυντή φωτογραφίας, από τη γαλλική Νουβέλ Βαγκ έως την καταγραφή των διώξεων των γκέι στην Κούβα.
THE LIFO TEAM
Η Σίντι Λόπερ βγάζει σε δημοπρασία τη ζωή της: Τα διάσημα ρούχα, ο έρωτας και η Τσάπελ Ρόαν

Πολιτισμός / Η Σίντι Λόπερ βγάζει σε δημοπρασία τα λεοπάρ πιτζαμάκια της γιαγιάς της και μια ολόκληρη ποπ ιστορία

Η τραγουδίστρια βγάζει σε δημοπρασία στις 22 και 23 Οκτωβρίου τα πιο διάσημα ρούχα και προσωπικά της ενθύμια. Σε νέα της συνεντεύξη θυμάται πώς επινόησε την εικόνα της, από τα λεοπάρ πιτζαμάκια μέχρι την Τσάπελ Ρόαν.
THE LIFO TEAM
ΕΜΣΤ: Τα ξέφρενα ’90s, η documenta και οι ξεχασμένες ιστορίες της ελληνικής τέχνης

Πολιτισμός / Το ΕΜΣΤ επιστρέφει στα ελληνικά ’90s και ξαναδιαβάζει 25 χρόνια σύγχρονης τέχνης

Το ΕΜΣΤ παρουσιάζει δύο νέες εκθέσεις, από τις 16 Ιανουαρίου 2027, που επιστρέφουν στον καλλιτεχνικό πειραματισμό των ’90s και ανασυνθέτουν 25 χρόνια εικαστικής ιστορίας, από τις μεγάλες Μπιενάλε μέχρι την queer ορατότητα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Το προβλημα με το κινημα "Και μενα" ειναι οτι στο υπαρξιακο του επικεντρο βρισκεται ο βιασμος. Ετσι χανει την πλειοψηφια των αντρων αλλα και γυναικων και φυσικα συστηνεται ως ενα μικρο κομματι της φεμινιστικης αφηγησης ( για την οποια αμφιβαλλω αν τα περισσοτερα μελη του εχουν εστω και μια στοιχειωδη ιδεα - αν ειχαν δε θα μιλουσαν ετσι ). Ερχεται λοιπον ο πολυς Σον Πεν να παρει το αυτονοητο ριμπαουντ, να μιλησει για το μανιχε'ι'στικο πρισμα του κινηματος και ξαφνιαζει πολλους ανυποψιαστους σερφιστες των κοντεμπορανεα, ως φωνη λογικης...
Ευχαριστούμε για το mansplaining. Να μιλήσουμε ίσως για κάποιες ΜΚΟ που μετακινούν ανθρώπινη σάρκα κάπου στις Αϊτές, κλπ.; Να μιλήσουμε για τις πρώην γυναίκες σου; Έννοια σου κι έρχεται κι η ώρα σου.
Και για όσους δεν έχουν ιδέα κι έβαλαν αρνητικές, και νομίζετε ότι βλέπετε σελέμπριτι και γυαλίζει το ματάκι σας, ψάξτε λιγάκι με ποιους συναναστρέφεται ο 'φροντιστής' της Αϊτής, και διαβάστε λίγο για την κακοποίηση που υπέστησαν τόσο η Μαντόνα όσο κι η Ρόμπιν στα χεράκια του.
Δεν έχω δει κάτι σχετικό με αυτά που λες (και δεν θα το ψάξω πρωινιατικα), αλλά απ'όσο θυμάμαι είναι γνωστό ότι ο Πεν έχει μπει σε κλινικές για απεξάρτηση από αλκοόλ και σεξ. Επίσης, φαντάζομαι ότι όποια προβλήματα υπήρχαν με τις πρώην γυναίκες του έχουν πάει στη δικαιοσύνη καθότι διαζευγμένος. Συγνώμη, αλλά με το ύφος σου (quote "έννοια σου και έρχεται η ώρα σου") ικανοποιείς το στερεότυπο της κακής πλευράς του metoo.