ΥΛΙΚΑ
- 1½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
 - 2 ποτήρια πετιμέζι
 - 1 κ.σ. κοφτή σόδα σκόνη
 - 4 κ.σ. σούμα
 - 1 κ.γ. κανέλα, γαρίφαλο σκόνη
 - 2-3 πορτοκάλια, χυμός και ξύσμα
 - 1 αλεύρι φαρίνα
 - ½ ποτήρι κανέλλα
 - Λίγο ελαιόλαδο
 - 2 κ.σ. σουσάμι
 - Καρύδι χοντροκομμένο προαιρετικά
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε μισό ποτήρι με νερό και 2 ξυλάκια κανέλας και αφήνουμε να κρυώσει.
 - Ανακατεύουμε καλά τη σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού.
 - Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το πετιμέζι, το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα.
 - Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
 - Σε στρογγυλό ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε με πινέλο και προσθέτουμε το σουσάμι.
 - Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
 - Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε κομμάτια για σερβίρισμα.
 
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 