Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος στην Καμπούλ Facebook Twitter
0

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής εναντίον του σιιτικού τεμένους Ιμάμ Ζαμάν, σε μια δυτική συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 45.


Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά που φόραγε μέσα στον χώρο λατρείας, στη συνοικία Νταστ-ι-Μπάρτσι της Καμπούλ. Δεν έδωσε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν, περίπου 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Παρασκευή εναντίον τεμενών, του σιιτικού στην πρωτεύουσα και ενός σουνιτικού στο κεντρικό τμήμα της χώρας.


Στη δεύτερη επίθεση, στην επαρχία Γκορ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 10, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, τον Νάτζιμπ Ντανίς. Ο κυβερνήτης της περιοχής όπου διαπράχθηκε η επίθεση, ο Μόχσεν Ντανισιάρ, έδωσε υψηλότερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 30 νεκρούς, ενώ υποστήριξε πως η επίθεση δεν είχε θρησκευτικό χαρακτήρα αλλά είχε στόχο έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Η βιομηχανία κινηματογράφου απαντά στο μποϊκοτάζ χιλιάδων ηθοποιών - «Στοχεύετε τα λάθος άτομα»

Διεθνή / Ισραήλ: Η βιομηχανία κινηματογράφου απαντά στο μποϊκοτάζ χιλιάδων ηθοποιών - «Στοχεύετε τα λάθος άτομα»

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η δέσμευση για μποϊκοτάζ των ισραηλινών κινηματογραφικών θεσμών που «εμπλέκονται σε γενοκτονία και απαρτχάιντ κατά του παλαιστινιακού λαού», ο αριθμός των υπογραφόντων έφτασε τις 3.500
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM