Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι φόβοι των Αμερικανών (και στο Νο1 δεν είναι τα ζόμπι)

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι φόβοι των Αμερικανών (και στο Νο1 δεν είναι τα ζόμπι) Facebook Twitter
0

Ποια ζόμπι και λοιπά τέρατα; Ο νο 1 φόβος των Αμερικανών είναι η διαφθορά στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την καθιερωμένη από το 2014 ετήσια «Έρευνα των Αμερικανικών Φόβων» του Πανεπιστημίου Τσάπμαν της Καλιφόρνια.

Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς (ποσοστό 74,5%) δήλωσαν ότι «φοβούνται» ή «φοβούνται πολύ» τους διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με φόβους για την κατάργηση ή την αύξηση του κόστους της ιατρικής περίθαλψης από τον πρόεδρο Τραμπ (Trumpcare αντί για Obamacare), τη ρύπανση του πόσιμου νερού, γενικότερα των υδάτων και του αέρα, την έλλειψη αρκετών διαθέσιμων χρημάτων για το μέλλον, την κλιματική αλλαγή, τη χρήση πυρηνικών από τη Βόρεια Κορέα και την εμπλοκή των ΗΠΑ σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Κάνοντας μια ενδεικτική σταχυολόγηση, στον κατάλογο, που περιλαμβάνει τους 80 χειρότερους φόβους, η κατάρρευση του οικονομικού συστήματος βρίσκεται στην 11η θέση (44,4%), ο φόβος τρομοκρατικής επίθεσης στην 13η (43,3%), ο φόβος θανάτου των αγαπημένων στην 16η (40%), η ανεργία στην 31η (30,7%), η υψοφοβία στην 34η (28,2%), οι καρχαρίες στην 41η (25,4%), η αντικατάσταση του εργαζόμενου από ρομπότ στην 42η (25,3%), ο φόβος του θανάτου στην 48η (20,3% - μάλλον χαμηλά στη λίστα), η παράνομη μετανάστευση στην 49η (20,3%), οι αράχνες και τα έντομα στην 50ή (20,3%), ο φόβος ομιλίας μπροστά σε κοινό στην 52η (20%), η κλειστοφοβία στην 55η (19,8%), ο φόβος απαγωγής στην 62η (15,5%), η φοβία απέναντι στις νέες τεχνολογίες στην 64η (14,9%), τα μικρόβια στην 68η (11,5%), οι κλόουν στην 76η (7,5%) κ.α.

 Τα ζόμπι βρίσκονται στην 78η θέση των φόβων (5,3%) και τα φαντάσματα στην 79η (4,3%). Και ενώ από μία άποψη θα θεωρούσε κανείς μάλλον θετικό το γεγονός ότι μόνο ένας στους 20 φοβάται τα ζόμπι και τα φαντάσματα, ένα άλλο εύρημα της ίδιας έρευνας μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις για τους Αμερικανούς: περισσότεροι από τους μισούς (το 52,3%) πιστεύουν ότι υπάρχουν φαντάσματα που στοιχειώνουν σπίτια και άλλα μέρη.

Επίσης, το 55% πιστεύουν ότι κάποτε υπήρξαν αρχαίοι εξελιγμένοι πολιτισμοί όπως η Ατλαντίδα, το 35% ότι κάποτε στο παρελθόν εξωγήινοι επισκέφθηκαν τη Γη, το 26,2% ότι οι εξωγήινοι ήλθαν πρόσφατα στον πλανήτη μας (ή ότι βρίσκονται ακόμη εδώ), το 25% ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να μετακινήσουν αντικείμενα με το μυαλό τους, ενώ το 19,4% ότι τα μέντιουμ και οι χαρτορίχτρες μπορούν να προβλέψουν το μέλλον.

Μόνο ένας στους τέσσερις Αμερικανούς (25,3%) δεν πιστεύει τίποτε από τα παραπάνω, ενώ τρεις στους τέσσερις πιστεύουν τουλάχιστον ένα από όλα αυτά και πολλοί πιστεύουν ταυτόχρονα πολλά από τα παραπάνω. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι με κατ' εξοχήν τέτοιες πεποιθήσεις είναι γυναίκες χαμηλού εισοδήματος, θρησκευόμενες και πολιτικά συντηρητικές, που ζουν στην επαρχία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM