H Kίνα επενδύει 124 δισεκ. δολάρια για το νέο "δρόμο του μεταξιού"

H Kίνα επενδύει 124 δισεκ. δολάρια για το νέο "δρόμο του μεταξιού" Facebook Twitter
0

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα ότι η εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη –Ένας δρόμος» που υλοποιεί το Πεκίνο, είναι αναγκαίο ν' απορρίψει τον προστατευτισμό προκειμένου ν' αποφύγει το ενδεχόμενο κατακερματισμού της.

 

Μιλώντας στους διεθνείς ηγέτες, που συμμετέχουν στη διάσκεψη για την αναφερόμενη πρωτοβουλία, που διεξάγεται στο Πεκίνο, ο πρόεδρος Σι δήλωσε ότι απαιτείται η επιτάχυνση της κατασκευής σιδηροδρόμων κι οδικών δικτύων, όπως, κι άλλων υποδομών προκειμένου να μειωθεί το οικονομικό κόστος των επενδύσεων που γίνονται για να υποστηριχτεί η αναφερόμενη πρωτοβουλία.

 

Ο πρόεδρος Σι εξήγγειλε χθες, την επένδυση κεφαλαίων 124 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι επενδυτικές ανάγκες της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη –Ένας δρόμος» για την εμπορική διασύνδεση της Ασίας, με την Ευρώπη και την Αφρική.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ο Πέτερ Μαγιάρ υπόσχεται κατάργηση των περιορισμών στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

«Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι θα αλλάξουμε αυτό το σύστημα: δεν θα πρέπει να είναι ο υπουργός, ένας πολιτικός... αυτός που λαμβάνει την απόφαση σε τέτοιες περιπτώσεις», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Διεθνή / Σουηδία: Οι εξαιρετικά αμφίρροπες εκλογές ενδέχεται να οδηγήσουν την ακροδεξιά στην κυβέρνηση

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κεντροαριστερό συνασπισμό της αντιπολίτευσης να προηγείται, αλλά το προβάδισμα έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας
THE LIFO TEAM