#EmergencyLessons

#EmergencyLessons Facebook Twitter
0
#EmergencyLessons Facebook Twitter

Στο μεγαλύτερο καταυλισμό Σύριων προσφύγων στο Ζαατάρι της Ιορδανίας, βρέθηκε η αποστολή της UNICEF Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNICEF για την εκπαίδευση παιδιών που ζουν σε έκτακτες ανάγκες #Emergency Lessons.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Σοφία Τζιτζίκου, Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος, η Μαρί Κυριακού ως Πρέσβειρα της εκστρατείας στην Ελλάδα και η 15χρονη Πρέσβειρα Νέων της εκστρατείας στην Ελλάδα, Μαρία Ζούρα.

Η Ελληνική αποστολή συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της UNICEF Iορδανίας  Σαμίρ Μπαντράν, πέρασε μία ημέρα στην κατασκήνωση στην οποία ζουν περίπου 80.000 πρόσφυγες και ξεναγήθηκε στις τάξεις των προσφυγόπουλων. Διαπίστωσε από κοντά την δίψα των παιδιών για εκπαίδευση και μόρφωση αλλά και την βαθιά επιθυμία τους να επιστρέψουν κάποια μέρα στην πατρίδα τους.

Περίπου το 1 στα 4 παιδιά σχολικής ηλικίας παγκοσμίως - 462 εκατομμύρια - ζει σήμερα σε 35 χώρες που πλήττονται από κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων 75 εκατομμυρίων παιδιών που έχουν άμεση ανάγκη από εκπαιδευτική υποστήριξη.

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 21.500 παιδιά εγγεγραμμένα στα 9 σχολικά συγκροτήματα στο Ζαατάρι που λειτουργούν σε δύο βάρδιες με τάξεις για τα κορίτσια το πρωί και για τα αγόρια το απόγευμα.

Η αποστολή της UNICEF Ελλάδος, επισκέφθηκε κορίτσια και αγόρια στις αντίστοιχες σχολικές τάξεις και παρακολούθησε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας που υλοποιούνται για παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο, ή επιθυμούν να προετοιμαστούν για πανεπιστημιακές σπουδές.

Παρά το ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για κάθε παιδί στον καταυλισμό, το ποσοστό εγγραφής είναι ακόμα περίπου 65% εξαιτίας των γάμων σε παιδική ηλικία, της παιδικής εργασίας και της στάσης των οικογενειών απέναντι στην εκπαίδευση.

Περίπου το 1 στα 4 παιδιά σχολικής ηλικίας παγκοσμίως - 462 εκατομμύρια - ζει σήμερα σε 35 χώρες που πλήττονται από κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων 75 εκατομμυρίων παιδιών που έχουν άμεση ανάγκη από εκπαιδευτική υποστήριξη.

Η εκστρατεία #EmergencyLessons έχει ξεκινήσει από το Μάιο και παρουσιάζει τις αληθινές εμπειρίες παιδιών που βιώνουν έκτακτες ανάγκες, σε χώρες όπως η Γουϊνέα, το Ιράκ, το Νεπάλ και η Ουκρανία. Οι προσωπικές τους ιστορίες, με τις εκπληκτικές προσπάθειες που κάνουν ώστε να αποκτήσουν εκπαίδευση, αποδεικνύει γιατί τα παιδιά μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να μαθαίνουν. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, αυτές οι ιστορίες μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των #EmergencyLessons. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται η ευαισθητοποίηση, η κατανόηση και η υποστήριξη ανάμεσα στους Ευρωπαίους. Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού έχει στόχο να προσεγγίσει 20 εκατομμύρια Ευρωπαίους, ιδιαίτερα εκείνους κάτω των 25 ετών, στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο και να τους εμπνεύσει να ενώσουν τις φωνές τους, εκ μέρους των εκατομμυρίων παιδιών και εφήβων των οποίων η εκπαίδευση έχει διακοπεί εξαιτίας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Όσοι επιθυμούν να δουν περισσότερα και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία μπορούν να επισκεφθούν το www.gr.emergencylessons.eu   

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το χωράφι μέχρι το πιάτο: Το πρώτο οικοσύστημα mentoring & εκπαίδευσης για επαγγελματίες τροφίμου

Market news / Από το χωράφι μέχρι το πιάτο: Το πρώτο οικοσύστημα mentoring & εκπαίδευσης για επαγγελματίες τροφίμου

Απευθύνεται σε αγρότες, παραγωγούς τροφίμων, επιχειρηματίες και επαγγελματίες της εστίασης, chefs και ειδικούς με κοινό όραμα το μέλλον της διατροφής στην Ελλάδα.
THE LIFO TEAM
Η Huawei παρουσιάζει τη σειρά HUAWEI WATCH GT 6: Το πιο προηγμένο outdoor smartwatch στην ιστορία της

Market news / Η Huawei παρουσιάζει τη σειρά HUAWEI WATCH GT 6: Το πιο προηγμένο outdoor smartwatch στην ιστορία της

Στις 19 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, η Huawei θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά smartwatches για υπαίθριες δραστηριότητες, μαζί με μια σειρά καινοτόμων προϊόντων στο πλαίσιο του Global Innovative Launch.
THE LIFO TEAM
Παπαστράτος: Νέα πρωτοβουλία για την αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα νικοτίνης

Market news / Παπαστράτος: Νέα πρωτοβουλία για την αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα νικοτίνης

Μια ολοκληρωμένη στρατηγική ευαισθητοποίησης και ψηφιακής καινοτομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Τεχνητής Νοημοσύνης.
THE LIFO TEAM