ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Γερμανία: 80 γερμανοί ακροδεξιοί συγκρούστηκαν με 20 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στο Μπάουτσεν

Γερμανία: 80 γερμανοί ακροδεξιοί συγκρούστηκαν με 20 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στο Μπάουτσεν Facebook Twitter
0

Γερμανοί ακροδεξιοί συγκρούστηκαν χθες βράδυ με ασυνόδευτους ανήλικους αιτούντες άσυλο στην ανατολική πόλη Μπάουτσεν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε άλλη μια ένδειξη της επιδείνωσης του αντιμεταναστευτικού κλίματος που επικρατεί στην χώρα, περίπου ένα χρόνο μετά την άφιξη περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων.


Περίπου 80 νεαροί άνδρες και γυναίκες, κυρίως Γερμανοί, μέλη ακροδεξιών ομάδων, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μπάουτσεν, περίπου 50χλμ βορειοανατολικά της Δρέσδης την Τετάρτη το βράδυ, φωνάζοντας συνθήματα ότι η πόλη ανήκει στους Γερμανούς, ανέφερε η αστυνομία. Απέναντι τους στεκόταν μια ομάδα περίπου 20 ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο στην Γερμανία.


"Η αστυνομία δέχθηκε κλήση περίπου στις 20:50 και ενημερώθηκε ότι δύο ομάδες αντάλλαζαν λεκτικές επιθέσεις, πετώντας η μια στην άλλη μπουκάλια, ξύλινες σανίδες και άλλα αντικείμενα", δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ούβε Κιλτς σε συνέντευξη Τύπου.


Οι αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν αλυσίδα για να χωρίσουν τις δύο ομάδες και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και γκλομπ όταν οι αιτούντες άσυλο εκτόξευσαν μπουκάλια, ξύλα και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. Όταν οι ανήλικοι πρόσφυγες αποχώρησαν, η ομάδα των ακροδεξιών τους ακολούθησε έως τα σπίτια, προσφυγικά κέντρα, όπου διέμεναν.


Η αστυνομία ζήτησε από τους 32 νεαρούς αιτούντες άσυλο να μην εγκαταλείψουν το κτίριο. Ένας 18χρονος Μαροκινός μέσα στο κτίριο έδειξε πληγές από κοψίματα στα χέρια του, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πως αυτές προκλήθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για διατάραξη της ειρήνης και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης.


Το Φεβρουάριο ένα κέντρο αιτούντων άσυλο πυρπολήθηκε στο Μπάουτσεν, με αρκετούς παρευρισκόμενους θεατές να χειροκροτούν και κάποιους να εμποδίζουν το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, που δέχεται ευρείες επικρίσεις για την μεταναστευτική της πολιτική των ανοιχτών συνόρων, βλέποντας τα ποσοστά δημοτικότητας της να πέφτουν και την άνοδο της στήριξης στο ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Γερμανία χρειάζεται "βιώσιμες λύσεις" για την ταχύτερη ενσωμάτωση των προσφύγων στο εργατικό δυναμικό.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM