Ο Τσίπρας έχει προσκληθεί επισήμως στο Athens Pride - Θα πάει;

Ο Τσίπρας έχει προσκληθεί επισήμως στο Athens Pride - Θα πάει; Facebook Twitter
2

Την περασμένη χρονιά, το Αthens Pride υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την Ζώη Κωνσταντοπούλου, τότε πρόεδρο της Βουλής, όταν αιφνιδίως έδωσε το "παρών" στη γιορτή Υπερηφάνειας της πόλης.

Με εξαίρεση τον δήμαρχο, την περιφερειάρχη και ελάχιστους πολιτικούς φορείς, ποτέ μέχρι σήμερα βουλευτές, υπουργοί ή πρωθυπουργοί δεν έχουν συμμετάσχει στo Pride της Αθήνας. Σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πρωθυπουργούς να παρελαύνουν μαζί με τους συμμετέχοντες και όχι απλά να βγάζουν έναν δημοσιοσχετίστικο λόγο ή να απευθύνουν χαιρετισμό, το Pridfe της Αθήνας είναι πάντα εκτός ατζέντας των πολιτικών.

Φέτος, για πρώτη φορά, η διοργάνωση του Pride έστειλε επίσημο κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να στηρίξει με την παρουσία του το Αthens Pride. Eίναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο με επίσημο τρόπο, καθώς η γιορτή ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή και φιλόξενη σε όλους, ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές παρατάξεις. Επιπλέον, η κα Αντρεα Γκίλμπερτ από την διοργάνωση,  διευκρίνισε στο LIFO.gr πως η πρόσκληση δεν είναι κομματική, αλλά απευθύνεται στο αξίωμα και πως πλέον κάθε χρόνο θα γίνεται αυτό το κάλεσμα, όποιος και αν είναι ο πρωθυπουργός.

"Η σημασία στήριξης αυτής της γιορτής από τον πρωθυπουργό της χώρας είναι σημαντική για το Pride και όσα αυτό πρεσβεύει, και φέτος, αν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει να έρθει στο φεστιβάλ θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα που είναι απαραίτητο και έχει μεγάλο συμβολισμό, πέρα από πολιτικές και παρατάξεις." αναφέρει η κα Γκίλπερτ. 

Οι διοργανωτές δεν έχουν ακόμη λάβει επίσημη απάντηση στην πρόσκληση, αν και χθες το βράδυ έγιναν σύμφωνα με τις πληροφορίες του LIFO.gr, οι τελευταίες επαφές. Aπό την διοργάνωση του Athens Pride, σήμερα εκτιμάται πως ο πρωθυπουργός θα αποδεχθεί την πρόσκληση και ενδέχεται την τελευταία στιγμή να βρεθεί αιφνιδιαστικά στην εκδήλωση.

Το Athens Pride 2016, το 12ο στην σειρά Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, φέτος με το σύνθημα, «ΓΥΝΑΙΚΑ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ / ΑΝΔΡΑΣ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ» έχει ήδη ξεκινήσει τις δράσεις του και αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ με την μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας που ξεκινά στις 19:00.

Η Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Έκφρασης φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση - κάλεσμα για συμμετοχή:

«Το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 18.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος το κόμμα και η Νεολαία μας συμμετέχουν στο ετήσιο φεστιβάλ υπερηφάνειας Athens Pride.

Το Αthens Pride αποτελεί για πάνω από μια δεκαετία κεντρική γιορτή ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφί, Τρανς, Κουήρ και Ίντερσεξ κ.α ατόμων), ενώ φέτος ύστερα και από την εξαιρετικά θετικά αποτιμώμενη ψήφιση του Νέου Συμφώνου Συμβίωσης η συμμετοχή αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η φυσική μαζική παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη.


Όχι γιατί η διεκδίκηση αρχίζει και τελειώνει σε στιγμές ορατότητας, ούτε γιατί αυτή αρχίζει και τελειώνει με ένα θετικό νομοθετικό έργο. Αλλά διότι αποτελεί καθημερινό διακύβευμα και Ιστορία με αλλεπάλληλες μικρές και μεγάλες νίκες και ήττες που εν πολλοίς κρίνονται στο επίπεδο του πολιτικού, όποια μορφή κι εάν παίρνει αυτό. Αυτόν ακριβώς τον διάλογο επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε με την παρουσία μας εκεί. Έναν διάλογο που συνεχώς αναβαθμίζεται μέσω των κινημάτων, των συλλογικοτήτων, των διανοουμένων αλλά και των ατομικοτήτων που εμπλέκονται σε αυτόν. Έναν διάλογο με συνεχή προωθητικά βήματα αλλά και σκληρές αντιθέσεις, που σε κάθε περίπτωση όμως μπολιάζει την Αριστερά με νέα αναλυτικά εργαλεία και θέσεις για Έναν Κόσμο Που Χωράει Πολλούς Κόσμους.

Έτσι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πιστοί στις συνεδριακές μας θέσεις σας καλούμε να παραβρεθείτε και να στηρίξετε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του φεστιβάλ, καθώς και το πανό μας πίσω από τα οποία θα συσπειρώνεται ο χώρος μας καθώς και οι φίλ@ και σύμμαχ@ του.


Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Έκφρασης φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός μπορεί να μην έχει πάει (οι παλιότεροι θυμούνται χειραψίες και υποσχέσεις από το μακρινό 2007), αλλά η Β. Κατριβάνου ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετούσε από τη σκηνή του Pride και συμμετείχε στη παρέλαση κάθε χρόνο. Επίσης, ο Κ. Παπαϊωάννου (ΓΓ. Δικαιωμάτων) χαιρέτησε πέρισυ και φέτος. Πέρισυ, ο Παπαϊωάννου είχε ανακοινώσει και την έναρξη διαβούλευσης (αν δε κάνω λάθος) για σύμφωνο στη σκηνή του Pride.