ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Τσίπρας έχει προσκληθεί επισήμως στο Athens Pride - Θα πάει;

Ο Τσίπρας έχει προσκληθεί επισήμως στο Athens Pride - Θα πάει; Facebook Twitter
2

Την περασμένη χρονιά, το Αthens Pride υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την Ζώη Κωνσταντοπούλου, τότε πρόεδρο της Βουλής, όταν αιφνιδίως έδωσε το "παρών" στη γιορτή Υπερηφάνειας της πόλης.

Με εξαίρεση τον δήμαρχο, την περιφερειάρχη και ελάχιστους πολιτικούς φορείς, ποτέ μέχρι σήμερα βουλευτές, υπουργοί ή πρωθυπουργοί δεν έχουν συμμετάσχει στo Pride της Αθήνας. Σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πρωθυπουργούς να παρελαύνουν μαζί με τους συμμετέχοντες και όχι απλά να βγάζουν έναν δημοσιοσχετίστικο λόγο ή να απευθύνουν χαιρετισμό, το Pridfe της Αθήνας είναι πάντα εκτός ατζέντας των πολιτικών.

Φέτος, για πρώτη φορά, η διοργάνωση του Pride έστειλε επίσημο κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να στηρίξει με την παρουσία του το Αthens Pride. Eίναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο με επίσημο τρόπο, καθώς η γιορτή ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή και φιλόξενη σε όλους, ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές παρατάξεις. Επιπλέον, η κα Αντρεα Γκίλμπερτ από την διοργάνωση,  διευκρίνισε στο LIFO.gr πως η πρόσκληση δεν είναι κομματική, αλλά απευθύνεται στο αξίωμα και πως πλέον κάθε χρόνο θα γίνεται αυτό το κάλεσμα, όποιος και αν είναι ο πρωθυπουργός.

"Η σημασία στήριξης αυτής της γιορτής από τον πρωθυπουργό της χώρας είναι σημαντική για το Pride και όσα αυτό πρεσβεύει, και φέτος, αν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει να έρθει στο φεστιβάλ θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα που είναι απαραίτητο και έχει μεγάλο συμβολισμό, πέρα από πολιτικές και παρατάξεις." αναφέρει η κα Γκίλπερτ. 

Οι διοργανωτές δεν έχουν ακόμη λάβει επίσημη απάντηση στην πρόσκληση, αν και χθες το βράδυ έγιναν σύμφωνα με τις πληροφορίες του LIFO.gr, οι τελευταίες επαφές. Aπό την διοργάνωση του Athens Pride, σήμερα εκτιμάται πως ο πρωθυπουργός θα αποδεχθεί την πρόσκληση και ενδέχεται την τελευταία στιγμή να βρεθεί αιφνιδιαστικά στην εκδήλωση.

Το Athens Pride 2016, το 12ο στην σειρά Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, φέτος με το σύνθημα, «ΓΥΝΑΙΚΑ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ / ΑΝΔΡΑΣ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ» έχει ήδη ξεκινήσει τις δράσεις του και αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ με την μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας που ξεκινά στις 19:00.

Η Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Έκφρασης φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση - κάλεσμα για συμμετοχή:

«Το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 18.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος το κόμμα και η Νεολαία μας συμμετέχουν στο ετήσιο φεστιβάλ υπερηφάνειας Athens Pride.

Το Αthens Pride αποτελεί για πάνω από μια δεκαετία κεντρική γιορτή ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφί, Τρανς, Κουήρ και Ίντερσεξ κ.α ατόμων), ενώ φέτος ύστερα και από την εξαιρετικά θετικά αποτιμώμενη ψήφιση του Νέου Συμφώνου Συμβίωσης η συμμετοχή αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η φυσική μαζική παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη.


Όχι γιατί η διεκδίκηση αρχίζει και τελειώνει σε στιγμές ορατότητας, ούτε γιατί αυτή αρχίζει και τελειώνει με ένα θετικό νομοθετικό έργο. Αλλά διότι αποτελεί καθημερινό διακύβευμα και Ιστορία με αλλεπάλληλες μικρές και μεγάλες νίκες και ήττες που εν πολλοίς κρίνονται στο επίπεδο του πολιτικού, όποια μορφή κι εάν παίρνει αυτό. Αυτόν ακριβώς τον διάλογο επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε με την παρουσία μας εκεί. Έναν διάλογο που συνεχώς αναβαθμίζεται μέσω των κινημάτων, των συλλογικοτήτων, των διανοουμένων αλλά και των ατομικοτήτων που εμπλέκονται σε αυτόν. Έναν διάλογο με συνεχή προωθητικά βήματα αλλά και σκληρές αντιθέσεις, που σε κάθε περίπτωση όμως μπολιάζει την Αριστερά με νέα αναλυτικά εργαλεία και θέσεις για Έναν Κόσμο Που Χωράει Πολλούς Κόσμους.

Έτσι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πιστοί στις συνεδριακές μας θέσεις σας καλούμε να παραβρεθείτε και να στηρίξετε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του φεστιβάλ, καθώς και το πανό μας πίσω από τα οποία θα συσπειρώνεται ο χώρος μας καθώς και οι φίλ@ και σύμμαχ@ του.


Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Έκφρασης φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

2

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός μπορεί να μην έχει πάει (οι παλιότεροι θυμούνται χειραψίες και υποσχέσεις από το μακρινό 2007), αλλά η Β. Κατριβάνου ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετούσε από τη σκηνή του Pride και συμμετείχε στη παρέλαση κάθε χρόνο. Επίσης, ο Κ. Παπαϊωάννου (ΓΓ. Δικαιωμάτων) χαιρέτησε πέρισυ και φέτος. Πέρισυ, ο Παπαϊωάννου είχε ανακοινώσει και την έναρξη διαβούλευσης (αν δε κάνω λάθος) για σύμφωνο στη σκηνή του Pride.