Σακελλαρίδης: Έκλεισαν τις τράπεζες επειδή θέλαμε να φορολογήσουμε τους πλούσιους

Σακελλαρίδης: Έκλεισαν τις τράπεζες επειδή θέλαμε να φορολογήσουμε τους πλούσιους Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
18

Σε νέα ανακοίνωση για τις τράπεζες προχώρησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή η τρόικα απαιτούσε περισσότερα και έκλεισε τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση ήθελε να φορολογηθούν οι πλούσιοι και όχι οι συνταξιούχοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδωσε σκληρή μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις. Πέντε χρόνια μνημονίων οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων ύψους 14 δις , τα οποία από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετά για τους δανειστές και την τρόικα εσωτερικού. Ήθελαν κι άλλα!

Και επειδή η κυβέρνηση αντιπρότεινε να φορολογηθούν οι πλούσιοι αντί να περικοπούν οι συντάξεις, κάποιοι θεώρησαν απαραίτητο να κλείσουν τις τράπεζες.

. Όλο και περισσότεροι σπάνε τον φόβο, κλείνουν τα αυτιά τους στην πρωτοφανή προπαγάνδα, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς.

Το «ΟΧΙ» στην πρόταση των δανειστών επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα. Με βάση την ενότητα του ελληνικού λαού και την απόρριψη των τελεσιγράφων,  η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους τα συμφέροντα ενός λαού που δοκιμάζεται καθημερινά εδώ και 5 χρόνια».

18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Αν ήθελαν να φορολογήσουν τους πλούσιους μπορούσαν να το κάνουν από την επόμενη μέρα της εκλογής τους. Αλλά προείχε η ΕΡΤ, οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και χιλιάδες άλλοι αργόσχολοι. Πόσο σανό ακόμη θα φτυαρίσουν;
Πάμε πάλι.Δεν έκλεισαν αυτοί τις τράπεζες. ΕΣΕΙΣ τις κλείσατε. ΔΕΝ ήταν υποχρεωμένοι να μας δίνουν χρήματα μετά το πέρας της συμφωνίας, επειδή εσείς μονομερώς αποφασίσατε ότι ήταν ηθική τους υποχρέωση να το κάνουν.
Aυτός δεν είναι που απέκλειε το ενδεχόμενο Capital control? Τα σενάρια συνωμοσίας και σκοτεινών κέντρων είναι το τελευταίο επιχείρημα όποιου δεν έχει άλλα επιχειρήματα.
"οι ξένοι έκλεισαν τις τράπεζες επειδή θέλαμε να φορολογήσουμε τους πλούσιους", έγραψε ένας μαθητής δημοτικού σε έκθεση με θέμα "για ποιον λόγο δεν έχουμε χρήματα;"
Άστε τα παραμύθια Σακελλαρίδη, αρκετά με το δούλεμα. Πές ξεκάθαρα ότι έκλεισαν οι τράπεζες για να επαναδιορίσετε τις καθαρίστριες, τους επίορκους, να ξανανοίξετε την ΕΡΤ, να φέρετε σχολικούς φύλακες και να έχει ο ΔΕΗτζής καθημερινά έξι ευρώ για σάντουιτς. Πές ξεκάθαρα ότι καταστρέψατε την ήδη καταποντισμένη χώρα επειδή δεν θέλατε να αφήσετε ξεκρέμαστη την πελατεία σας. Η ιστορία θα σας κρίνει ως την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Μεγάλο κατόρθωμα.