Χάκερς έκλεψαν δεδομένα 100 χιλιάδων πολιτών από την αμερικανική εφορία

Χάκερς έκλεψαν δεδομένα 100 χιλιάδων πολιτών από την αμερικανική εφορία Facebook Twitter
0

Χάκερς χτύπησαν την αμερικανική φορολογική υπηρεσία IRS κλέβοντας προσωπικές πληροφορίες από περίπου 100 χιλιάδες φορολογούμενους , όπως παραδέχθηκε η ίδια η υπηρεσία σήμερα.

Οι χάκερς έκλεψαν αρχικώς ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις και στη συνέχεια τις χρησιμοποίησαν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες της εφορίας, «προσπερνώντας τις ερωτήσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίθεση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου και ήταν μία από τις 200 χιλιάδες επιθέσεις από χάκερς που σημειώθηκαν κατά της IRS. Σύμφωνα πάντως με την υπηρεσία, δεν κινδυνεύει η ασφάλεια του ηλεκτρονικού συστήματος μέσω του οποίου γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις μέσω διαδικτύου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM