Παρ' το από την αρχή (Begin Again)

Παρ' το από την αρχή (Begin Again) Facebook Twitter
0

Σκηνοθεσία: Τζον Κάρνεϊ

Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Ράφαλο, Κίρα Νάιτλι, Άνταμ Λεβίν

Βαθμολογία: 2,5/5

Το φιλμ για το οποίο ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν πλήρωσε 7 ολόκληρα εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα στο Φεστιβάλ του Τορόντο του 2013 –έχοντας στο μεταξύ αλλάξει τίτλο από το αρχικό Can a song save your life– αποτελεί τη συνέχεια του εντυπωσιακά επιτυχημένου, αν και εξαιρετικά χαμηλόφωνου, ντεμπούτου του Τζον Κάρνεϊ με το ιδιότυπο μιούζικαλ Once (Όσκαρ τραγουδιού). Το Πάρ' το από την αρχή είναι μια πιo αεράτη παραλλαγή του βασικού θέματος του Once, δηλαδή του συσχετισμού έρωτα και μουσικής, με επαναλαμβανόμενο διακύβευμα το ξεπούλημα της ψυχής και της αυθεντικότητας.

Ο Μαρκ Ράφαλο υποδύεται τον μεγαλοπαράγοντα δισκογραφικής εταιρείας που είναι οριακά απογοητευμένος από την πορεία της μουσικής γενικά και της ζωής του ειδικά, και η Κίρα Νάιτλι ενσαρκώνει τη μοναχική, ντροπαλή τροβαδούρο που έχει επίσης απογοητευτεί από την ανύπαρκτη καριέρα της και τη σχέση της με τον Άνταμ Λεβίν, πυγμαλίωνα πετυχημένο μουσικό που την προδίδει για μια άλλη. Μαζί θα προσπαθήσουν για μια νέα αρχή, το τραγούδι που θα σηματοδοτήσει το χαμένο αλλά όχι άπιαστο όνειρο, σε πείσμα της βιομηχανίας που θέλει τα έτοιμα – και νεανικότερα ακούσματα. Ο Τζον Κάρνεϊ στερείται πειστικότητας και πρωτοτυπίας, αν και τα τραγούδια, που δοκιμάζουν πολλά στυλιζαρίσματα που σχετίζονται με τις αναφορές του σεναρίου, είναι ευχάριστα και «κολλητικά» (ειδικά τα ευκολοχώνευτα και καλόγουστα του Λεβίν των Maroon 5) και οι ερμηνείες των Ράφαλο και Νάιτλι άνετες και δεμένες. Η Νάιτλι τραγουδάει η ίδια, και μάλιστα ευπρόσωπα και ευαίσθητα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόυς Ευείδη

Οι Αθηναίοι / Τζόυς Ευείδη: «Φαίνομαι πολύ κουλ; Μπα, ρόλος είναι»

Αν της είχαν κάνει στο θέατρο όσες επαγγελματικές προτάσεις είχε ως σερβιτόρα, θα ήταν η Βουγιουκλάκη – όπως λέει. Κι αν και συχνά αυτολογοκρίνεται, δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Είναι μια αγαπητή κωμική ηθοποιός, που κάποτε ήθελε να παίξει δραματικούς ρόλους. Και είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Sonny boy: Ο Αλ Πατσίνο με τα δικά του λόγια

Pulp Fiction / Sonny boy: Ο Αλ Πατσίνο με τα δικά του λόγια

Mε αφορμή την βιογραφία του που μόλις κυκλοφόρησε στα Ελληνικά, ανατρέχουμε στη ζωή και την καριέρα του κορυφαίου σταρ, που προσπάθησε πολύ να αποφύγει τη διασημότητα, αλλά, ευτυχώς για εμάς, απέτυχε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι «καταραμένη» η κινηματογραφική βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον;

Οθόνες / Είναι «καταραμένη» η κινηματογραφική βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον;

Νέα αναβολή πήρε η ταινία «Michael» ενώ η παραγωγή ανακοίνωσε την έναρξη επιπλέον γυρισμάτων, τα οποία ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να ασχοληθούν με τις βαριές κατηγορίες εις βάρος του αείμνηστου «Βασιλιά της ποπ».
THE LIFO TEAM
Τι είναι το IMAX που, μετά τη Θεσσαλονίκη, έρχεται και στην Αθήνα

Οθόνες / Τι είναι το IMAX που, μετά τη Θεσσαλονίκη, έρχεται και στην Αθήνα

Η ανακοίνωση των Village Cinemas γεμίζει χαρά τους Αθηναίους σινεφίλ που πρόκειται να αποκτήσουν τη δική τους αίθουσα IMAX. Τι είναι, όμως, η τεχνολογία IMAX και γιατί μέχρι πρότινος είχε μόνο η Θεσσαλονίκη πιστοποιημένη αίθουσα;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ερωτικές ιστορίες κάτω από τα αστέρια στο Cine Paris

Οθόνες / Ερωτικές ιστορίες κάτω από τα αστέρια στο Cine Paris

Ένα υπέροχο κινηματογραφικό αφιέρωμα στο στέκι της Πλάκας, με παλιές δόξες, όπως το «Brief Encounter» και το «Roman Holiday» αλλά και πιο σύγχρονες, όπως το κομψοτέχνημα «In the Mood for Love» και το σπαραχτικό «Cold War».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Βασίλη και Δάφνη, πώς γυρίσατε την πιο αφοπλιστική ερωτική σκηνή του ελληνικού σινεμά;

Lifo Videos / Βασίλη και Δάφνη, πώς γυρίσατε την πιο αφοπλιστική ερωτική σκηνή του ελληνικού σινεμά;

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Βασίλης Κεκάτος, μαζί με την πρωταγωνίστριά του, Δάφνη Πατακιά, μιλούν για όσα έζησαν στα γυρίσματα της ταινίας «Οι άγριες μέρες μας» – μιας ιστορίας με χαρακτήρες που είναι «γλυκά τσογλανάκια».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Made in Vain»: Γιατί ένας άνθρωπος θέλει να γίνει bodybuilder;

Οθόνες / «Made in Vain»: Γιατί ένας άνθρωπος θέλει να γίνει bodybuilder;

Ένα αποκαλυπτικό ελληνικό ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει την ωμή αλήθεια για το άθλημα του bodybuilding –έναν κόσμο όπου δοκιμάζονται τα όρια σώματος και πνεύματος– έρχεται στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Μαΐου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Είναι η «Κιούκα» η «ελληνική ταινία της χρονιάς»;

The Review / Τι είναι αυτό που κάνει την ταινία «Κιούκα» να συζητιέται τόσο;

O Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με τη Βένα Γεωργακοπούλου για την ταινία «Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού» του 31χρονου Κωστή Χαραμουντάνη. Πώς καταφέρνει το όραμα ενός millennial σκηνοθέτη να ξεχωρίζει στο σύγχρονο ελληνικό σινεμά — και γιατί αξίζει την προσοχή μας;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ρίτσαρντ Γκιρ: Η αβάσταχτη γοητεία της σεμνότητας 

Οθόνες / Ρίτσαρντ Γκιρ: Η αβάσταχτη γοητεία της σεμνότητας 

Με αφορμή την έξοδο του «Oh, Canada» στις εγχώριες αίθουσες, ανατρέχουμε στο σύνολο της καριέρας ενός σταρ που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο, ίσως επειδή όσα κάνει στην οθόνη φαντάζουν τόσο ανεπιτήδευτα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ