LIVE!

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Facebook Twitter
13

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο βολιδοσκοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ -μέσω στελεχών του που έχουν σχέση με το Άγιο όρος,-για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Βήμα.

 Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η προσέγγιση αυτή δεν έχει αποδώσει καθώς ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται το ποίμνιό του στην Αλβανία και το κοινωνικό έργο που εκεί προωθεί.

Πάντως το άρθρο αναφέρει ότι οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιμένουν και πως αναζητείται πλέον μη πολιτικό πρόσωπο, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από δύο βουλευτές για το πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε το πρωί στο Αντ1 ότι το όνομα που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει γνωστό πολύ σύντομα.

13

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Αυτἠ θα ἠταν πραγματικά μια υποψηφιότητα ουσίας αφού αφορά μία αξιοθαύμαστη προσωπικότητα με τεράστιο (ουσιαστικο)έργο. Καμία σχέση με τον κενό περιεχομένου Αβραμόπουλο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσωπεί την κοσμική εξουσία (την παίρνει από τους εκλεγμένους βουλευτές) και είναι ο Πρόεδρος Ελλήνων πολιτών όλων των θρησκευμάτων (Αθέων, Ευραίων, Καθολικών, Μουσουλμάνων, Χριστιανών με αλφαβητική σειρά). Πως μπορεί ένας θρησκευτικός ηγέτης, ενός μόνο δόγματος να είναι Πρόεδρος της Ελ.Δημοκρατίας;
Κι όμως, ο ΠτΔ δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πολιτικό όρκο. Το Σύνταγμά μας ορίζει ρητά (αρ.33 παρ.2) ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίζεται "στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας".
Ο ΠτΔ μπορεί μια χαρά ως άτομο να εκφράζει την ανεξιθρησκεία. Το γεγονός ότι το Σύνταγμα όμως του επιβάλει να ορκιστεί με χριστιανικό όρκο (ακόμη κι αν είναι άθεος, εβραίος, κλπ) είναι, αν μη τι άλλο, αναχρονισμός.
Ε,ενταξει.Αφου το εγραψε το "ΒΗΜΑ" σιγουρα ειναι απολυτως εγκυρο και τεκμηριωμενο.Οπως εκεινο το "μνημειωδες" ρεπορταζ του ,προ ολιγων ετων,το οποιο κατεγραφε με λεπτομερειες ολα οσα διημειφθησαν μεταξυ Καραμανλη και Ερντογκαν σε μια Σαββατιατικη συναντηση τους στην Αθηνα,η οποια,ομως ,ατυχεστατα,ακυρωθηκε την τελευταια στιγμη και δεν ελαβε ποτε χωραν !