Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Facebook Twitter
13

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο βολιδοσκοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ -μέσω στελεχών του που έχουν σχέση με το Άγιο όρος,-για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Βήμα.

 Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η προσέγγιση αυτή δεν έχει αποδώσει καθώς ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται το ποίμνιό του στην Αλβανία και το κοινωνικό έργο που εκεί προωθεί.

Πάντως το άρθρο αναφέρει ότι οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιμένουν και πως αναζητείται πλέον μη πολιτικό πρόσωπο, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από δύο βουλευτές για το πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε το πρωί στο Αντ1 ότι το όνομα που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει γνωστό πολύ σύντομα.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Γεραπετρίτης σε Ρούμπιο: F-16 Viper και F-35 αναδεικνύουν την σταθερή αμυντική συνεργασία HΠΑ, Ελλάδας

Αναφερόμενος στην Κύπρο, επισήμανε ότι αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της αρχιτεκτονικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η επανένωσή της με πυξίδα το διεθνές δίκαιο
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Οι κοινές δηλώσεις Ρούμπιο - Γεραπετρίτη: «Σημαντικός πυλώνας για τη Μεσόγειο η Ελλάδα»

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή αλλαγών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι «σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πολιτική / Στο ΥΠΕΞ ο Ρούμπιο: Η συνάντηση με τον Γεραπετρίτη - Η ατζέντα και η ομιλία στην Πνύκα

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και θα κηρύξουν από κοινού την έναρξη των εργασιών του 6ου Γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΛΥΠΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις, είναι ζήτημα και για την Ευρώπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ρόλο που μπορεί να παίξουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε αυτή τη συζήτηση
THE LIFO TEAM
ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Πολιτική / Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε like σε ανάρτηση υπέρ του Αντώνη Σαμαρά

Πολιτική παρέμβαση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Ελλάδα στη δριμεία κριτική που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός στην κυβέρνηση, με αφορμή ζητήματα που αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία και τις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Αυτἠ θα ἠταν πραγματικά μια υποψηφιότητα ουσίας αφού αφορά μία αξιοθαύμαστη προσωπικότητα με τεράστιο (ουσιαστικο)έργο. Καμία σχέση με τον κενό περιεχομένου Αβραμόπουλο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσωπεί την κοσμική εξουσία (την παίρνει από τους εκλεγμένους βουλευτές) και είναι ο Πρόεδρος Ελλήνων πολιτών όλων των θρησκευμάτων (Αθέων, Ευραίων, Καθολικών, Μουσουλμάνων, Χριστιανών με αλφαβητική σειρά). Πως μπορεί ένας θρησκευτικός ηγέτης, ενός μόνο δόγματος να είναι Πρόεδρος της Ελ.Δημοκρατίας;
Κι όμως, ο ΠτΔ δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πολιτικό όρκο. Το Σύνταγμά μας ορίζει ρητά (αρ.33 παρ.2) ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίζεται "στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας".
Ο ΠτΔ μπορεί μια χαρά ως άτομο να εκφράζει την ανεξιθρησκεία. Το γεγονός ότι το Σύνταγμα όμως του επιβάλει να ορκιστεί με χριστιανικό όρκο (ακόμη κι αν είναι άθεος, εβραίος, κλπ) είναι, αν μη τι άλλο, αναχρονισμός.
Ε,ενταξει.Αφου το εγραψε το "ΒΗΜΑ" σιγουρα ειναι απολυτως εγκυρο και τεκμηριωμενο.Οπως εκεινο το "μνημειωδες" ρεπορταζ του ,προ ολιγων ετων,το οποιο κατεγραφε με λεπτομερειες ολα οσα διημειφθησαν μεταξυ Καραμανλη και Ερντογκαν σε μια Σαββατιατικη συναντηση τους στην Αθηνα,η οποια,ομως ,ατυχεστατα,ακυρωθηκε την τελευταια στιγμη και δεν ελαβε ποτε χωραν !