Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Facebook Twitter
13

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο βολιδοσκοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ -μέσω στελεχών του που έχουν σχέση με το Άγιο όρος,-για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Βήμα.

 Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η προσέγγιση αυτή δεν έχει αποδώσει καθώς ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται το ποίμνιό του στην Αλβανία και το κοινωνικό έργο που εκεί προωθεί.

Πάντως το άρθρο αναφέρει ότι οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιμένουν και πως αναζητείται πλέον μη πολιτικό πρόσωπο, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από δύο βουλευτές για το πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε το πρωί στο Αντ1 ότι το όνομα που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει γνωστό πολύ σύντομα.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Αυτἠ θα ἠταν πραγματικά μια υποψηφιότητα ουσίας αφού αφορά μία αξιοθαύμαστη προσωπικότητα με τεράστιο (ουσιαστικο)έργο. Καμία σχέση με τον κενό περιεχομένου Αβραμόπουλο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσωπεί την κοσμική εξουσία (την παίρνει από τους εκλεγμένους βουλευτές) και είναι ο Πρόεδρος Ελλήνων πολιτών όλων των θρησκευμάτων (Αθέων, Ευραίων, Καθολικών, Μουσουλμάνων, Χριστιανών με αλφαβητική σειρά). Πως μπορεί ένας θρησκευτικός ηγέτης, ενός μόνο δόγματος να είναι Πρόεδρος της Ελ.Δημοκρατίας;
Κι όμως, ο ΠτΔ δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πολιτικό όρκο. Το Σύνταγμά μας ορίζει ρητά (αρ.33 παρ.2) ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίζεται "στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας".
Ο ΠτΔ μπορεί μια χαρά ως άτομο να εκφράζει την ανεξιθρησκεία. Το γεγονός ότι το Σύνταγμα όμως του επιβάλει να ορκιστεί με χριστιανικό όρκο (ακόμη κι αν είναι άθεος, εβραίος, κλπ) είναι, αν μη τι άλλο, αναχρονισμός.
Ε,ενταξει.Αφου το εγραψε το "ΒΗΜΑ" σιγουρα ειναι απολυτως εγκυρο και τεκμηριωμενο.Οπως εκεινο το "μνημειωδες" ρεπορταζ του ,προ ολιγων ετων,το οποιο κατεγραφε με λεπτομερειες ολα οσα διημειφθησαν μεταξυ Καραμανλη και Ερντογκαν σε μια Σαββατιατικη συναντηση τους στην Αθηνα,η οποια,ομως ,ατυχεστατα,ακυρωθηκε την τελευταια στιγμη και δεν ελαβε ποτε χωραν !