Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Μαλάλα

Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Μαλάλα Facebook Twitter
9

Πανηγυρίζει το Πακιστάν για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Μαλάλα Γιουσιφάι, όμως υπάρχουν κι αυτοί που εξακολουθούν να απειλούν την Πακιστανή μαθήτρια.

Οργάνωση που έχει αποσχισθεί από τους Ταλιμπάν, απείλησε την Μαλάλα με «κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια» στον λογαριασμό της στο twitter, λίγες ώρες αφού η νεαρή ακτιβίστρια τιμήθηκε με το Νόμπελ.

«Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ», ανέφερε στο Twitter ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Εχσανουλάχ Εχσάν.

«Η Μαλάλα μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων. Δεν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών;» είπε επίσης ο Εχσάν.

 Στους τίτλους των πακιστανικών εφημερίδων η Μαλάλα χαρακτηρίζειται "Εθνική ηρωίδα», «Περηφάνια του Πακιστάν», «Ασυνήθιστο θάρρος» και «Κόρη του έθνους»  ενώ μια εφημερίδα γράφει: «Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας, υπάρχουν ήρωες που εργάζονται σιωπηλά για την ειρήνη, τις μεταρρυθμίσεις, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλήθεια. Η Μαλάλα είναι ταυτόχρονα ένας από αυτούς τους ανθρώπους και όλοι οι άνθρωποι αυτοί μαζί».

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Διεθνή / Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Λίγους μήνες πριν πεθάνει στα 27 του, ο γιος της Σίντι Κρόφορντ είχε δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του με ιμπογκαΐνη για τον εθισμό του και είχε γράψει για τον φόβο, την ανάγκη να αφήσει τον έλεγχο και την προσπάθεια να «βρει ξανά τον δρόμο προς τον εαυτό του».
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποιεί τις ΗΠΑ αν εξαπολύσουν νέα επίθεση - «Αν συμβεί, θα αλλάξουμε όπλα»

Το Ιράν είναι προετοιμασμένο ακόμη και για παρατεταμένη σύγκρουση, επανέλαβε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, αν και η ιρανική ηγεσία δεν αποκλείει πλήρως τη διπλωματική οδό
THE LIFO TEAM
Μόλις το 22% των αγοριών στην Ολλανδία έχει θετική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Διεθνή / Κάτι συμβαίνει στους εφήβους της Ολλανδίας: η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας έχει σχεδόν καταρρεύσει

Η χώρα που υπήρξε ευρωπαϊκό σύμβολο ΛΟΑΤΚΙ+ αποδοχής βλέπει μια απότομη μετατόπιση στους μαθητές της. Νέα μεγάλη έρευνα δείχνει ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια η θετική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία έπεσε από 40% σε 22% στα αγόρια και από 78% σε 51% στα κορίτσια ηλικίας 12 έως 16 ετών.
THE LIFO TEAM
ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ AFD

Διεθνή / Γερμανία: Ο Μερτς χαρακτήρισε τη νέα ήττα του κόμματός του «καταστροφή» - Πιέσεις για παραίτηση

Το CDU στις εκλογές του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία συγκέντρωσε μόλις 4,9%, κάω από το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο τοπικό κοινοβούλιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
"Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας..."Αν το λέγαμε αυτό εμείς άραγε για εκείνους θα ήταν ρατσιστικό σχόλιο;
Έτσι,λέγοντας τα μισά, ναι. Εάν τα πεις όλα όχι: Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας, υπάρχουν ήρωες που εργάζονται σιωπηλά για την ειρήνη, τις μεταρρυθμίσεις, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλήθεια.
Δεν αμφιβάλλω ότι παντού υπάρχουν ήρωες. Αλλά ποιος ξέρεις τι είναι αυτός που βάζουμε στη χώρα μας; Διότι δεν είναι ότι η Ελλάδα ζητάει και πολλά διαπιστευτήρια πριν νομιμοποιήσει κάποιον μόνο για το δικαίωμα ψήφου. Αν κοιτάξεις κι άλλες χώρες της Ε.Ε. θα δεις ότι η χώρα μας είναι λίγο μπάτε σκύλοι αλέστε. Πόσες φορές νομιμοποιήθηκαν μετανάστες που καταζητούνταν στη χώρα τους ή εκκρεμούσαν ακόμα και διεθνή εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους; Πόσο χειρότερο λοιπόν ακούγεται όταν ο ίδιος ο λαός το λέει αυτό για τη χώρα του; Όταν το λέει ένας Έλληνας (εννοώ απλά να πει να προσέχουμε ποιον νομιμοποιούμε με τόσα που ακούγονται όχι να χαρακτηρίσει κιόλας με αυτόν τον τρόπο) αντιμετωπίζεται ως ρατσιστής. Όταν το λέει ο ίδιος ο λαός της χώρας τι είναι; Μου θυμίζει λίγο τους αφροαμερικανούς που είναι ελεύθεροι να λένε τη λέξη nigger μεταξύ τους αλλά πιπέρι στο στόμα αν το πει λευκός. Απλά αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά ενίοτε κουράζουν.