Οι γυναίκες διεκδικούν το δικαίωμα στην οδήγηση, στη μοναδική χώρα που δεν τους το επιτρέπει

Οι γυναίκες διεκδικούν το δικαίωμα στην οδήγηση, στη μοναδική χώρα που δεν τους το επιτρέπει Facebook Twitter
2

To δικαίωμα στην οδήγηση διεκδικούν οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για τη μοναδική χώρα στον κόσμο, που δεν χορηγεί σχετικές άδειες σε γυναίκες.

Περισσότερες απο 16.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει το κίνημα, με στόχο την άρση της απαγόρευσης, στο διαδίκτυο.

Για το Σάββατο είχε προγραμματιστεί διαμαρτυρία των γυναικών, που τελικά ακυρώθηκε, υπό τον φόβο των συλλήψεων.

Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε τις ακτιβίστριες να μην κατέβουν στους δρόμους. Δεν αποκλείεται πάντως, μερίδα γυναικών να μην υπακούσει στις απειλές των αρχών.

Οι αντιδράσεις των ακραίων ισλαμιστών είναι έντονες.

Το 2011 μια ακτιβίστρια, που τόλμησε να οδηγήσει και να δημοσιοποιήσει το βίντεο στο youtube, φυλακίστηκε για εννέα ημέρες. Όσες γυναίκες επιχειρούν να αντιταχθούν στη Σαρία, αντιμετωπίζουν διαπόμπευση και απειλές.

Στον απόηχο της Αραβικής Άνοιξης, ο Βασιλιάς Αμπντουλάχ άνοιξε το πρώτο μικτό πανεπιστήμιο, όρισε την πρώτη γυναίκα υφυπουργό και παραχώρησε στις γυναίκες, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές. Οι δειλές κινήσεις φιλελευθεροποίησης της μοναρχίας καλλιεργούν ελπίδες αλλαγής. [Euronews]

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Swedish Death Cleaning: Αν πέθαινες αύριο, τι θα άφηνες πίσω σου;

Living / Swedish Death Cleaning: Αν πέθαινες αύριο, τι θα άφηνες πίσω σου;

Δεν είναι μόδα, ούτε μια μακάβρια συνήθεια, αλλά μια απρόσμενα πρακτική μέθοδος για να κάνεις ουσιαστικό ξεσκαρτάρισμα: να απαλλαγείς από αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι, να βάλεις σε τάξη τις υποχρεώσεις σου.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Περιβάλλον / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM και queer

Σχέσεις / Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM

Μια αποκαλυπτική κουβέντα με έναν sub (υποτακτικό ή «σκλάβο») για μία από τις πιο ακραίες ερωτικές πρακτικές και την κουλτούρα της, το ζητούμενο της οποίας, όσο σκληροπυρηνική κι αν φαντάζει, παραμένει το ίδιο: η αγάπη. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Living / Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Μια ευγενική πολεμική τέχνη που δεν είναι μόνο αυτοάμυνα·γυμνάζει σώμα και μυαλό, προσφέρει αυτοπεποίθηση και ψυχική ηρεμία και γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Living / Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Εκτός από τάση και διακόσμηση, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που δύσκολα επιβιώνουν στις κλιματικές συνθήκες της Αθήνας. Και αυτό δεν θα σου το πει κανείς στους χώρους που θα τα αγοράσεις.
M. HULOT
Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Living / Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Η Μαντώ, η Δανάη και ο Αλέξης έφτιαξαν έναν χώρο όπου πρωταγωνιστούν τα ξύλινα παιχνίδια και τα παστέλ χρώματα, διαθέτει μαγαζί και μικρό μπαρ και οι κάτοικοι της γειτονιάς κάνουν φιλίες.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ