Τι «κόλπα» έκαναν οι Έλληνες πρωθυπουργοί για να μην τους «ακούνε» οι Αμερικανοί

Τι «κόλπα» έκαναν οι Έλληνες πρωθυπουργοί για να μην τους «ακούνε» οι Αμερικανοί Facebook Twitter
27

Με αφορμή τα δημοσιεύματα περί παρακολούθησης υπηρεσιών της χώρας  από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ο Δημήτρης Μητρόπουλος σήμερα στα Νέα, αναφέρεται σε μεθόδους που χρησιμοποιούσαν πρώην Πρωθυπουργοί, προκειμένου να αποφεύγουν τον αμερικανικό κοριό.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Κώστας Σημίτης είχε μονίμως ανοικτό το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ στο σπίτι της οδού Αναγνωστοπούλου ενώ ο Κώστας Καραμανλής άλλαζε το δεύτερο νούμερο τηλεφώνου του μια φορά το μήνα. Ο Γιώργος Παπανδρέου αντήλλασσε e-mails από τη διεύθυνση [email protected], μια άσχετη  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουάσιγκτον δεν εμπιστευόταν τις ελληνικές κυβερνήσεις και για αυτό είχε αναπτύξει σύστημα παρακολούθησης για να ελέγχει τις συνομιλίες των πολιτικών.

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
και ο ΓΑΠ ειχε βαλει ραδιοφωνο σπιτι του, αλλα μπερδευτηκε και το εβαλε διπλα στο θυροτηλεφωνο, οποτε υστερα απο απανωτες συστασεις αποφασισε να χρησιμοποιησει διαφορετικο nickname ( sic) στο mail του.. !
την κυρα μαρικα να ρωταγες θα εβρισκε πολυ πιο εξυπνες μεθοδους! το οτι αυτα τα χαιβανια τα ειχαμε κυβερνηση λεει πολλα για το συλλογικο iq του τοπου μας...
Τους σατανικούς αυτούς τρόπους αποφυγής υποκλοπών τους σκέφτηκαν μόνοι τους ή ήταν συμβουλές των ειδικών της Ε.Υ.Π; Ούτε από την κουτσομπόλα της γειτονιάς δεν ξεφεύγεις με αυτές τις σαχλαμάρες!
Κάπου σ' αυτόν τον πλανήτη, κάποιος Αμερικανός πράκτορας γελάει αυτή τη στιγμή με αυτά τα μέτρα που έπαιρναν οι έξυπνοι πρωθυπουργοί μας...
Δεν ξέρω τι ακριβώς γράφει ο Δημήτρης Μητρόπουλος στα «Νέα», διότι το άρθρο του είναι κλειδωμένο [Τα τρικ των ελλήνων πρωθυπουργών για να παρακάμψουν τις τηλεφωνικές υποκλοπές](http://bit.ly/19QvegQ).> ο Κώστας Σημίτης είχε μονίμως ανοικτό το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ στο σπίτι της οδού ΑναγνωστοπούλουΗ ανοικτή συσκευή ραδιοφώνου δίπλα στην τηλεφωνική συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει την ύπαρξη κοριών. Αν γίνεται παρακολούθηση, τότε εμφανίζονται παράσιτα στο ραδιόφωνο. Το ίδιο κάνει (ή έκανε) και η Αλέκα Παπαρήγα, που είχε δώσει συνέντευξη με το ραδιόφωνο ανοιχτό.
Μάλλον για να τους δυσκολεύει να παρακολουθήσουν τις προσωπικές συζητήσεις του, με χρήση κοριών στον χώρο, μέσω της υψηλής έντασης της μουσικής, το είχε ανοιχτό το ραδιόφωνο στην διαπασών και όχι για ανίχνευση. Δεν κάνουν παρεμβολές στην τηλεφωνία όλοι οι κοριοί - μάλιστα οι νεότερης τεχνολογία ψηφιακοί ποτέ δεν κάνουν.
Μόνο εμένα μου φαίνονται όλα αυτά ελλειπή μέτρα προφύλαξης, έστω και αν υποθέσουμε ότι είναι αποτελεσματικά; Εννοώ ότι εάν υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές σου συνομιλίες, το Τρίτο Πρόγραμμα σου είναι μάλλον άχρηστο. Αντίστοιχα, εάν υπάρχουν κοριοί στο δωμάτιο/γραφείο σου, η αλλαγή τηλεφώνου δε βλέπω πώς μπορεί να σε οφελήσει. Ας μη μιλήσουμε για την "ανώνυμη" ηλεκτρονική διεύθυνση. Το IP του υπολογιστή λέει από μόνο του αρκετά...
Τρομερά κόλπα! Εντυπωσιάστηκα. Ειδικά του Καραμανλή που άλλαζε νούμερο... που να το βρουν οι κατάσκοποι... Και το άλλο το ξυπνοπούλι ο Παπανδρέου, είχε άλλο εμαιλ που δεν είχε το όνομα του! Φαντάζομαι κρύβουν και το κλειδί τους από το εξοχικό κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας για να μην το βρίσκουν οι διαρρήκτες, ε; Πρωθυπουργοί χώρας ευρωπαϊκής που δεν μπορούν αν πουν κουβέντα χωρίς να τους ακούν η vodafone ή οι Αμερικάνοι.