Άνοιξαν οι κάλπες στο Ιράν

Άνοιξαν οι κάλπες στο Ιράν Facebook Twitter
0

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ιρανοί προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας.

Στην κούρσα παραμένουν έξι υποψήφιοι, από τους οκτώ που είχαν αρχικά πάρει την έγκριση από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος του Ιράν.

Τις ψήφους των συντηρητικών διεκδικούν με αξιώσεις τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι. Ο Σαΐντ Τζαλίλι, πρώην διαπραγματευτής με τη Δύση, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί και ο δήμαρχος Τεχεράνης, Μοχάμεντ Μπακέρ Καλιμπάφ.

Τη στήριξη των πιο μετριοπαθών συγκεντρώνει ο κεντρώος κληρικός Χασάν Ροχανί, μετά και την απόσυρση του Μοχάμεντ Ρέζα Αρέφ από την κούρσα.

Στην περίπτωση που κανείς υποψήφιος δεν αποσπάσει πλειοψηφία, οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο.

Ο ηγέτης Αλί Χαμενεί κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές και να ενοχλήσουν με τον τρόπο αυτό τους εχθρούς της χώρας.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM