Νεκρός για ένα ipad

Νεκρός για ένα ipad Facebook Twitter
6

Ο Λατινοαμερικανός Μάρκος Αρένας περπατούσε σε φτωχογειτονιά του Λας Βέγκας κρατώντας το ipad του όταν ένα αυτοκίνητο τον πλησίασε και οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να το αρπάξουν από τα χέρια του. Ο 15χρονος αντιστάθηκε και αρνούμενος να το αφήσει, σύρθηκε και βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου καθώς αυτό επιτάχυνε. Λίγη ώρα αργότερα θα επιβεβαιωνόταν ο θάνατός του.

«Είμαι περήφανος για τον γιό μου. Υπερασπίστηκε αυτό που ήταν δικό του. Θα τα έβαζε με οποιονδήποτε για αυτό το ipad. Δεν είχαμε πολλά, γι' αυτό θεωρούσε πολύτιμο ό, τι είχαμε» θα δήλωνε λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν ο πατέρας του, ξεδιπλώνοντας αφενός άλλο ένα οικογενειακό δράμα στην Αμερική όπου μεγάλο ποσοστό ζει κάτω από το όριο της φτώχιας –to ipad ήταν από τα ελάχιστα δώρα που είχε λάβει ποτέ ο 15χρονος- και αφετέρου μια οδυνηρή διάσταση της «παρα-βιομηχανίας» της Apple.

Το φαινόμενο, που είναι γνωστό ως "Apple Picking", παρατηρείται σε ευρεία κλίμακα σε όλο τον κόσμο, ενώ σε έξαρση βρίσκεται στις υποβαθμισμένες περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων.  Οι δράστες παρακολουθούν από απόσταση και προσεγγίζουν στον δρόμο τα θύματά τους, ενώ προσπαθούν να τους αποσπάσουν το ipad, iphone ή ipod τους με κάθε τρόπο. Δεν διστάζουν ακόμη και να τους πυροβολήσουν εν ψυχρώ ή να τους τραυματίσουν για να αποσπάσουν την συσκευή που στη συνέχεια πωλούν πολύ χαμηλά, μερικές φορές για λιγότερα από 100 δολάρια όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έρευνα των Los Angeles Times.

Σύμφωνα με στοιχεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός από τα 7.000 ipads που διανεμήθηκαν σε μαθητές- μέλη οικογενειών με πολύ χαμηλό έως μηδενικό εισόδημα , σχεδόν όλα έχουν κλαπεί.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RYANAIR

Διεθνή / Ο CEO της Ryanair ζήτησε «συγγνώμη» που συνέκρινε ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες με «βιαστές»

«Συνειδητοποίησα ότι η λέξη που χρησιμοποίησα με τόση άνεση προκάλεσε αναστάτωση και προσέβαλε πολλούς ανθρώπους, ιδίως τα θύματα και τις επιζήσασες», δήλωσε ο Μάικλ Ο'Λίρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / O Τραμπ αναζητά λύσεις για να πείσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ένα νέο αμερικανικό νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων έχει στόχο να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει σε μια διαφορετική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΘΕΟΥΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Διεθνή / Θέουτα: Ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά μεταναστών από τις παραλίες

Οι περισσότεροι από τους 72.000 μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα από το Μαρόκο τον Ιούλιο έχουν επιστρέψει, ωστόσο εκτιμάται ότι περισσότεροι από 13.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Αν και γενικά συμφωνώ μαζί σου, σηκώνει πολύ κουβέντα ποιο το "είναι" και ποιο το "έχειν"... Αν για παράδειγμα το ipad είναι απλά σύμβολο του "έχειν" κι όχι προέκταση του "είναι" σε μια κοινωνία που η επιβίωση το κάνει κάτι σαν 'ελβετικό σουγιά' της καθημερινότητας... ή -κυρίως- τι μπορεί να σήμαινε για το 15χρονο παιδί...