Νεκρός για ένα ipad

Νεκρός για ένα ipad Facebook Twitter
6

Ο Λατινοαμερικανός Μάρκος Αρένας περπατούσε σε φτωχογειτονιά του Λας Βέγκας κρατώντας το ipad του όταν ένα αυτοκίνητο τον πλησίασε και οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να το αρπάξουν από τα χέρια του. Ο 15χρονος αντιστάθηκε και αρνούμενος να το αφήσει, σύρθηκε και βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου καθώς αυτό επιτάχυνε. Λίγη ώρα αργότερα θα επιβεβαιωνόταν ο θάνατός του.

«Είμαι περήφανος για τον γιό μου. Υπερασπίστηκε αυτό που ήταν δικό του. Θα τα έβαζε με οποιονδήποτε για αυτό το ipad. Δεν είχαμε πολλά, γι' αυτό θεωρούσε πολύτιμο ό, τι είχαμε» θα δήλωνε λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν ο πατέρας του, ξεδιπλώνοντας αφενός άλλο ένα οικογενειακό δράμα στην Αμερική όπου μεγάλο ποσοστό ζει κάτω από το όριο της φτώχιας –to ipad ήταν από τα ελάχιστα δώρα που είχε λάβει ποτέ ο 15χρονος- και αφετέρου μια οδυνηρή διάσταση της «παρα-βιομηχανίας» της Apple.

Το φαινόμενο, που είναι γνωστό ως "Apple Picking", παρατηρείται σε ευρεία κλίμακα σε όλο τον κόσμο, ενώ σε έξαρση βρίσκεται στις υποβαθμισμένες περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων.  Οι δράστες παρακολουθούν από απόσταση και προσεγγίζουν στον δρόμο τα θύματά τους, ενώ προσπαθούν να τους αποσπάσουν το ipad, iphone ή ipod τους με κάθε τρόπο. Δεν διστάζουν ακόμη και να τους πυροβολήσουν εν ψυχρώ ή να τους τραυματίσουν για να αποσπάσουν την συσκευή που στη συνέχεια πωλούν πολύ χαμηλά, μερικές φορές για λιγότερα από 100 δολάρια όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έρευνα των Los Angeles Times.

Σύμφωνα με στοιχεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός από τα 7.000 ipads που διανεμήθηκαν σε μαθητές- μέλη οικογενειών με πολύ χαμηλό έως μηδενικό εισόδημα , σχεδόν όλα έχουν κλαπεί.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας τρανς ιερέας γράφει ιστορία σε καθεδρικό ναό των ΗΠΑ

Διεθνή / Ένας τρανς ιερέας γράφει ιστορία σε καθεδρικό ναό των ΗΠΑ

Ο Μάικα Κρόνιν ανέλαβε τον Καθεδρικό των Αγίων Πάντων στο Μιλγουόκι και έγινε ο πρώτος ανοιχτά τρανς επικεφαλής καθεδρικού ναού στην Επισκοπική Εκκλησία των ΗΠΑ. Ο ίδιος λέει ότι βρήκε στην Εκκλησία έναν χώρο όπου μπορεί να υπάρχει όπως είναι και να υπηρετεί ως ιερέας.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΑΣΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: Οι δυνάμεις του Ιράν συντόνισαν δολοφονίες, βασανιστήρια και σεξουαλικές κακοποιήσεις διαδηλωτών

Η Διεθνής Αμνηστία εντόπισε 87 Ιρανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και τον Αλί Χαμενεΐ, οι οποίοι, όπως ανέφερε, θα πρέπει να διερευνηθούν για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Αν και γενικά συμφωνώ μαζί σου, σηκώνει πολύ κουβέντα ποιο το "είναι" και ποιο το "έχειν"... Αν για παράδειγμα το ipad είναι απλά σύμβολο του "έχειν" κι όχι προέκταση του "είναι" σε μια κοινωνία που η επιβίωση το κάνει κάτι σαν 'ελβετικό σουγιά' της καθημερινότητας... ή -κυρίως- τι μπορεί να σήμαινε για το 15χρονο παιδί...