Οι γιορτές φέρνουν βραδιές που δεν αρκούνται σε ένα απλό φαγητό. Είναι εκείνες οι ξεχωριστές στιγμές που τυλίγονται με χαρά, προσμονή και αγάπη και το The Zillers Rooftop Gastronomy ξέρει πώς να τους δώσει το βάρος που τους αξίζει. 

 

Με την Ακρόπολη να φωτίζει διακριτικά το τραπέζι και την πόλη να απλώνεται από κάτω, το Zillers μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία αστική, σύγχρονη και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη. Η ελληνική γαστρονομία ανασυντίθεται, με γνώση, τεχνική και σεβασμό στην πρώτη ύλη. Και στα ειδικά μενού για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτή η φιλοσοφία αποκτά ξεκάθαρη γιορτινή ταυτότητα.

 

Ο σεφ Βασίλης Ρούσσος υπογράφει πιάτα που συνομιλούν με την εποχή, χωρίς να χάνουν τη λεπτότητα και την αφήγηση που χαρακτηρίζει το βραβευμένο με αστέρι Michelin Zillers. Η κρεμμυδόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και σχοινόπρασο ανοίγει το τραπέζι με έναν οικείο τρόπο, ενώ το Βίτσι για Βέρνο με άγρια μανιτάρια, φρέσκια τρούφα και παλαιωμένο αρσενικό Νάξου αποτυπώνει τον πλούτο της ελληνικής γης με ένταση. Οι προτάσεις των γιορτινών μενού είναι τολμηρές και αναπάντεχες, όπως το μπέργκερ με μοσχαρίσιο ταρτάρ, γλυκάδι και κομτέ, ενώ το φουά γκρα με γλυκό κρασί και αχλάδι ισορροπεί ανάμεσα στις διεθνείς κουζίνες και η παστιτσάδα με γλυκάδι και μακαρόνι γραβιέρας έρχεται ως φόρος τιμής στην ελληνική μνήμη.

 

Zillers Rooftop Gastronomy: Οι γιορτές γίνονται μια fine dining εμπειρία, που κοιτά από ψηλά την πόλη

 

Το φινάλε ανήκει στη ζαχαροπλαστική υπογραφή του Χρήστου Παπαδόγιαννη: μανταρίνι με λεμονόχορτο, καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, ένα επιδόρπιο αρωματικό, για να κλείσει η βραδιά με ιδανικό τρόπο. Στο Zillers, οι γιορτές είναι μια αφορμή να θυμηθείς ότι οι γεύσεις μπορούν να γίνουν ευχές και να φέρουν κοντά τους ανθρώπους αυτές τις ξεχωριστές στιγμές. Εδώ η Αθήνα ξέρει ακόμα να γιορτάζει με στυλ και άποψη.
 

Μητροπόλεως 54, Αθήνα, 210 3222277

thezillersathens.com/rooftop-gastronomy

Instagram: thezillersathens

Οδηγός Γεύσης