Μπορεί ο τρόπος που τρώμε και το τι τρώμε να έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν, αλλά υπάρχει μια αλήθεια που παραμένει απόλυτη: δεν γίνεται να καθίσεις στο τραπέζι για φαγητό αν δεν έχεις δίπλα σου μια φέτα ψωμάκι. Κι αν έχεις ξεχάσει αυτή την απόλαυση, ο Μονόκερος στο Παγκράτι φροντίζει να στο θυμίζει καθημερινά με τις μυρωδιές που αναδύονται σε όλη τη γειτονιά από τα φρεσκοψημένα καρβέλια του, όλα φτιαγμένα με προζύμι.
Ο Γιώργος Χατζηιωαννίδης, που έχει αναλάβει τον Μονόκερο εδώ και ενάμιση χρόνο, φέρνει όλη την εμπειρία του από μαγαζιά όπως το Proveleggios (το πρώτο βάσκικο cheesecake το φάγαμε εκεί) αλλά και τη δημιουργικότητα, τη γνώση και τη φαντασία του, για να προσφέρει μια νέα άποψη για τον φούρνο της γειτονιάς.
Πρώτος και απαράβατος κανόνας, η νοστιμιά και η ποιότητα. Προσεγμένες πρώτες ύλες συνδυάζονται σε συνταγές που έρχονται από την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική όλου του κόσμου για να καταλήξουν στη βιτρίνα του Μονόκερου. Εκεί συμβαίνει ένα γευστικό πάντρεμα πολιτισμών που κάνει τη μέρα μας πιο ενδιαφέρουσα. Σπανακόπιτα και τραχανόπιτα ταψιού δίπλα σε πορτογαλικά pastéis, που εδώ φτιάχνονται με το ζυμάρι του κρουασάν. Γαλλικά κρουασάν –από τα πιο αυθεντικά που θα βρεις στην πόλη– και carrot cake με frosting τυριού. Κανελέ –μια ψητή κρέμα καραμελέ με καταγωγή από το Μπορντό της Γαλλίας– δίπλα στο ονειρικό βάσκικο cheesecake.
Ο specialty καφές του Anana στην Πραξιτέλους συνοδεύει κατάλληλα το πρωινό σου, ενώ τα Σάββατα θα βρεις και κάποια έξτρα διαμαντάκια, όπως μια πίτσα ταψιού που γίνεται ανάρπαστη και το σοκολατόψωμο με σοκολάτα, καφέ και αποξηραμένα βύσσινα μέσα στη ζύμη.
Παράδοση και φαντασία, τέχνη και απόλαυση συνδυάζονται σε αυτό τον φούρνο που γίνεται στέκι, πέρασμα, καθημερινή συνήθεια.
Φαίδρου 4, Παγκράτι








- Facebook
- Twitter
- E-mail
0