ΗΠΑ: Η τοξική ομιλία του Χέγκσεθ - «Απαράδεκτο να βλέπουμε χοντρούς στρατηγούς, τέλος οι μουσάτοι»

ΧΕΓΚΣΕΘ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην εκδήλωση με μέλη της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας, μίλησε και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ.

Σε αυτή την άνευ προηγουμένου συγκέντρωση στρατιωτικών, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ επιτέθηκε σε αυτό που αποκάλεσε «δεκαετίες παρακμής» που προκλήθηκαν από πολιτικές που προωθούν την ποικιλομορφία και την ένταξη στον αμερικανικό στρατό.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας προώθησε το νέο όνομα- υπουργείο Πολέμου, αν και δεν έχει αλλάξει επίσημα από το Κογκρέσο- και επέκρινε τους «τοξικούς ηγέτες», τους οποίους κατηγόρησε ότι μείωσαν τα πρότυπα για να μετατρέψουν το υπουργείο Άμυνας σε «υπουργείο Woke». 

Η «τοξική» ομιλία του Χέγκσεθ

«Οι ανόητοι και απερίσκεπτοι πολιτικοί ηγέτες έθεσαν λάθος κατεύθυνση και χάσαμε τον δρόμο μας. Γίναμε το "υπουργείο Woke"», είπε ο Χέγκσεθ κατά την έναρξη της εκδήλωσης στο Κουάντικο της Βιρτζίνια. «Αλλά όχι πια», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση των φαινομένων «εκφοβισμού και καψόνια» με σκοπό την «ενδυνάμωση των στρατιωτικών».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, το υπουργείο Άμυνας θα «προχωρήσει σε πλήρη αναθεώρηση του ορισμού του υπουργείου για τη λεγόμενη τοξική ηγεσία, τον εκφοβισμό και τις κακοποιήσεις, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους ηγέτες να επιβάλλουν πρότυπα χωρίς φόβο αντιποίνων ή αμφισβητήσεων».

Συμπλήρωσε ότι «μιλάμε για λέξεις όπως εκφοβισμός, καψόνια και τοξικότητα», οι οποίες, όπως είπε, έχουν «χρησιμοποιηθεί ως όπλα και έχουν διαστρεβλωθεί μέσα στις δομές μας, υπονομεύοντας τους διοικητές και τους υπαξιωματικούς». «Αν αυτό με κάνει τοξικό, ας είναι. Η ηγεσία θα βασίζεται στην αξία», είπε.

«Η πραγματική τοξική ηγεσία προωθεί καταστροφικές ιδεολογίες που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα και τους νόμους της φύσης και του Θεού της φύσης, όπως έγραψε ο Thomas Jefferson στην Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ο ορισμός του τοξικού έχει ανατραπεί και εμείς το διορθώνουμε» είπε επίσης, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο με ανώτερους ένστολους αξιωματούχους, καθισμένους μπροστά σε μια σκηνή με μια μεγάλη αμερικανική σημαία, ένα αναλόγιο και πινακίδες που έγραφαν: «Strength Service America».

Ο Χέγκσεθ επέκρινε την εμφάνιση των υπέρβαρων στρατιωτικών, λέγοντας: «Είναι εντελώς απαράδεκτο να βλέπουμε χοντρούς στρατηγούς και ναυάρχους στις αίθουσες του Πενταγώνου».

Είπε ότι όλα τα τεστ φυσικής κατάστασης θα βασίζονται μόνο σε ανδρικά κριτήρια και τόνισε τη σημασία των προτύπων περιποίησης. «Τέρμα οι πολιτικά ορθοί και αυταρχικοί κανόνες εμπλοκής» σχολίασε επίσης, ο Χέγκσεθ.

«Η εποχή της αντιεπαγγελματικής εμφάνισης τελείωσε. Τέλος οι μουσάτοι. Αν τα λόγια που λέω σήμερα σας απογοητεύουν, τότε θα πρέπει να κάνετε το έντιμο πράγμα και να παραιτηθείτε», είπε ο Χέγκσεθ στο κοινό, το οποίο παρέμεινε σιωπηλό.

Παράλληλα, ο Χέγκσεθ ανακοίνωσε στους στρατιωτικούς ότι θα εφαρμόσει 10 νέες οδηγίες που αφορούν τη φυσική κατάσταση, νέες απαιτήσεις περιποίησης και την επιστροφή στο «υψηλότερο ανδρικό πρότυπο» για τις θέσεις μάχης. 

Στη συνέχεια, ο Χέγκσεθ ανέφερε: «Οι ανώνυμες, διαδικτυακές ή καταγγελίες του πληκτρολογίου δεν είναι αντάξιες ενός πολεμιστή. Είναι δειλία που συγκαλύπτει τη συνείδησή του. Οι ανώνυμες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε επίπεδο μονάδας που δυσφημούν τους διοικητές, αποθαρρύνουν τα στρατεύματα και υπονομεύουν τη συνοχή της μονάδας δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές».

Ο Χέγκσεθ επίσης, τόνισε ότι οι ανώτεροι στρατιωτικοί ηγέτες πρέπει να τερματίσουν τη «δηλητηριώδη κουλτούρα αποφυγής κινδύνου», σχολιάζοντας ότι «πρέπει να εμπιστεύεστε ότι ο πολεμιστής που βρίσκεται δίπλα σας στη μάχη είναι ικανός, πραγματικά, σωματικά ικανός να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο υπό πυρά».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΡΑΜΠ ΧΕΓΚΣΕΘ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Κοινή επίθεση Τραμπ - Χέγκσεθ στην στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ: «Θα απολύσω όποιον δεν μου αρέσει - Γίναμε υπουργείο Woke»

Μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση στρατιωτικών ηγετών - Μίλησαν για «δεκαετίες παρακμής» που προκλήθηκαν από πολιτικές που προωθούν την ποικιλομορφία
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με αποκλεισμό από ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με αποκλεισμό από ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις

Η κυβέρνηση Τραμπ ξεκινά διαδικασία αποκλεισμού (debarment) κατά του Χάρβαρντ, θέτοντας σε κίνδυνο δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, με αφορμή καταγγελίες για αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη
LIFO NEWSROOM
Η οικογένεια Τραμπ χτίζει νέο Trump Plaza στη Σαουδική Αραβία αξίας $1 δισ. δολαρίων

Διεθνή / Η οικογένεια Τραμπ χτίζει νέο Trump Plaza στη Σαουδική Αραβία αξίας $1 δισ. δολαρίων

Η οικογένεια Τραμπ επεκτείνει την παρουσία της στον Κόλπο με νέο Trump Plaza αξίας $1 δισ. στην Τζέντα, που περιλαμβάνει πολυτελή διαμερίσματα, γραφεία και πάρκο εμπνευσμένο από το Central Park
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

«Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση σχετική με την προσάρτηση της περιοχής από το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία πίσω από τον ανελκυστήρα της ληστείας του Λούβρου κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

«Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη, αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να σκεφτόμαστε σλόγκαν», δήλωσε η υπεύθυνη marketing της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM
«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM