Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο κινδυνεύει να εκραγεί στη Μεσόγειο

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο κινδυνεύει να εκραγεί στη Μεσόγειο Facebook Twitter
φωτ.: Wikipedia
0

Σε συναγερμό για «κίνδυνο έκρηξης» από διαρροή καυσίμων βρίσκεται το ρωσικό υποβρύχιο Νοβοροσίσκ, ικανό να μεταφέρει πυρηνικούς πυραύλους.

Πληροφορία που μεταδόθηκε από το κανάλι VChK-OGPU που «ειδικεύεται» σε διαρροές από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρει ότι «το πλήρωμα ίσως να μην έχει άλλη επιλογή από το να αρχίσει την άντληση καυσίμων από το αμπάρι στη θάλασσα.»

Το υποβρύχιο φέρεται να βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα και να κινείται προς το Γιβραλτάρ, ενώ τον περασμένο Ιούλιο εντοπίστηκε από το βρετανικό ναυτικό να διασχίζει τη Βόρεια Θάλασσα και τη Μάγχη.

Εν μέσω ανησυχιών ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί τον «σκιώδη στόλο» για υβριδικές επιθέσεις, η βρετανική εδημερίδα Daily Mail, υπενθυμίζει ότι το Βασιλικό Ναυτικό εντείνει τις περιπολίες για τυχόν παραβιάσεις των υδάτων.

Το «Νοβοροσίσκ» ανήκει στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έχει πλήρωμα 52 ατόμων και μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό για έως και 45 ημέρες σε κάθε ταξίδι.

Δεν πιστεύεται ότι συμμετείχε στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ωστόσο το Κίεβο ανακοίνωσε ότι βύθισε «το αδελφό υποβρύχιο» Ροστόφ, τον Αύγουστο του 2024.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM