Σεισμός στη Ρωσία: Η στιγμή που κοπάδι από θαλάσσια λιοντάρια βουτά στο νερό για να προστατευτεί

Σεισμός στη Ρωσία: Η στιγμή που κοπάδι από θαλάσσιους λέοντες βουτά στη θάλασσα για να προστατευτεί Facebook Twitter
Φωτογραφία: Unsplash
0

Ισχυρός σεισμός 8,8 Ρίχτερ ταρακούνησε εχθές, Τετάρτη (30/7) τη Χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας.

Η δόνηση οδήγησε μάλιστα σε τσουνάμι τόσο στις ακτές της Ρωσίας και της Ιαπωνίας, ενώ σχετικές προειδοποιήσεις εκδόθηκαν και για τις ακτές της Χαβάης, της Χιλής, της Νέας Ζηλανδίας ακόμη και των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, ένα βίντεο με θαλάσσιους λέοντες που πηδούν στο νερό τη στιγμή του σεισμού, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Τα πλάνα τραβήχτηκαν από τουρίστα που επέβαινε σε πλοιάριο το οποίο πραγματοποιούσε περιήγηση στο νησί Αντσιφέροφ, στις Κουρίλες Νήσους.

Καθώς ήταν στο νερό, οι επιβάτες του δεν αντιλήφθηκαν την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,8 βαθμών Ρίχτερ, παρά μόνο από την αντίδραση των θηλαστικών που άρχισαν να πέφτουν μαζικά στον ωκεανό. 

«Αρχισε μια δυνατή κατολίσθηση. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι συνέβαινε», περιγράφει ο Αλεξάντρ Μπογκοσλόφσκι, διοργανωτής τουριστικών περιηγήσεων. «Περίπου είκοσι δευτερόλεπτα μετά συνειδητοποιήσαμε πως ήταν σεισμός, διότι είδαμε τους θαλάσσιους λέοντες να πέφτουν μαζικά στο νερό. Με τους θαλάσσιους λέοντες συνέβη κάποιου είδους συναγερμός, τύπου “όλοι στο κατάστρωμα”, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω…». 

«Στην πραγματικότητα, εμείς δεν φοβηθήκαμε γιατί καταλάβαμε πως δεν μας απειλούσε τίποτα πάνω στο σκάφος. Ο κόσμος και το πλήρωμα που ήταν εν πλω ένιωσαν τον σεισμό μόνο επειδή είχαμε ρίξει άγκυρα και οι δονήσεις μεταφέρθηκαν από τον βυθό μέσω της άγκυρας», προσθέτει. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM