Η Μόσχα απελευθέρωσε ελληνόκτητο τάνκερ που είχε συλλάβει στη Βαλτική

Η Μόσχα απελευθέρωσε ελληνόκτητο τάνκερ που είχε συλλάβει στη Βαλτική Facebook Twitter
0

Ένα ελληνόκτητο πλοιο, το Green Admire, αφέθηκε ελεύθερο από τις ρωσικές αρχές, αφού κρατήθηκε προσωρινά σε ρωσικά χωρικά ύδατα στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με αναφορές της εσθονικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (ERR).

Το πλοίο, με σημαία Λιβερίας, είχε ξεκινήσει από το λιμάνι Σίλαμαε της Εσθονίας και ακολουθώντας μια ναυτιλιακή διαδρομή που διασχίζει ρωσικά ύδατα, τέθηκε υπό κράτηση την Κυριακή. Πλέον, πλέει κανονικά προς το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπως επιβεβαιώνει η πλατφόρμα παρακολούθησης LSEG.

Ο Εσθονός Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι η ρωσική ενέργεια ίσως ήταν αντίποινα για την ενισχυμένη επιτήρηση της Βαλτικής από το Πολεμικό Ναυτικό της Εσθονίας. Οι περιπολίες αυτές στοχεύουν σε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, παρά τις δυτικές κυρώσεις.

Το περιστατικό εντάσσεται σε ένα πιο ευρύ σκηνικό εντάσεων στη Βαλτική, με αμοιβαίες προειδοποιήσεις και κινήσεις επιρροής στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ευρώπης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM