Επιδεινώνεται η κατάσταση στη Συρία

Επιδεινώνεται η κατάσταση στη Συρία Facebook Twitter
0

Ο απεσταλμένος του ΟΗE, Lakhdar Brahimi, υποστήριξε, σήμερα, ότι η κατάσταση στη Συρία συνεχίζει να επιδεινώνεται, ενώ επιτακτική είναι η ανάγκη συνεργασίας της διεθνούς κοινότητας, ώστε να ενωθεί ξανά ο διχασμένος συριακός λαός.

Όπως αναφέρει το Voice of America, ύστερα από συνομιλίες που είχε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο Brahimi δήλωσε ότι νιώθει λυπημένος που δεν μπόρεσε να τηρηθεί η εκεχειρία, αλλά η αποτυχία αυτή δεν αποθαρρύνει την εύρεση κάποιας λύσης.

«Πρέπει να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε, και σε συνεργασία με όλους εντός και εκτός Συρίας, να μειώσουμε το επίπεδο της βίας, να βάλουμε ένα τέλος και να ξεκινήσουμε ένα δρόμο κατασκευής της Νέας Συρίας.», τόνισε ο ίδιος.

Ο απεσταλμένος επισημαίνει πάντως ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα εγκρίνουν κάποια στρατιωτική παρέμβαση για την επιβολή της ειρήνης και η μόνη λύση είναι να συμφωνήσει επιτέλους η διεθνής κοινότητα, να αφήσει στην άκρη τα επιμέρους προβλήματα, ειδάλλως ο συριακός λαός θα συνεχίσει να υποφέρει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM