Επιδεινώνεται η κατάσταση στη Συρία

Επιδεινώνεται η κατάσταση στη Συρία Facebook Twitter
0

Ο απεσταλμένος του ΟΗE, Lakhdar Brahimi, υποστήριξε, σήμερα, ότι η κατάσταση στη Συρία συνεχίζει να επιδεινώνεται, ενώ επιτακτική είναι η ανάγκη συνεργασίας της διεθνούς κοινότητας, ώστε να ενωθεί ξανά ο διχασμένος συριακός λαός.

Όπως αναφέρει το Voice of America, ύστερα από συνομιλίες που είχε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο Brahimi δήλωσε ότι νιώθει λυπημένος που δεν μπόρεσε να τηρηθεί η εκεχειρία, αλλά η αποτυχία αυτή δεν αποθαρρύνει την εύρεση κάποιας λύσης.

«Πρέπει να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε, και σε συνεργασία με όλους εντός και εκτός Συρίας, να μειώσουμε το επίπεδο της βίας, να βάλουμε ένα τέλος και να ξεκινήσουμε ένα δρόμο κατασκευής της Νέας Συρίας.», τόνισε ο ίδιος.

Ο απεσταλμένος επισημαίνει πάντως ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα εγκρίνουν κάποια στρατιωτική παρέμβαση για την επιβολή της ειρήνης και η μόνη λύση είναι να συμφωνήσει επιτέλους η διεθνής κοινότητα, να αφήσει στην άκρη τα επιμέρους προβλήματα, ειδάλλως ο συριακός λαός θα συνεχίσει να υποφέρει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM