Φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γης με δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής

Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένα αόριστο φαινόμενο που αφορά μόνο τους ειδικούς -είναι κάτι που συμβαίνει και επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινότητά μας. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης, στις 22 Απριλίου, είναι απλώς μια αφορμή για να αναλογιστούμε το πώς συμπεριφερόμαστε στο φυσικό περιβάλλον, το μεγάλο μας «σπίτι». 

Και, πράγματι, έχουμε γίνει όλοι πιο ενσυνείδητοι -συζητάμε για τη βιωσιμότητα, ανακυκλώνουμε με μεγαλύτερη προσοχή, φροντίζουμε να μην σπαταλάμε νερό και αποφεύγουμε να πετάμε φαγητό. 

Κυρίως, όμως, είμαστε πιο απαιτητικοί με τις εταιρείες των οποίων τα προϊόντα επιλέγουμε. Εκτός από την ατομική μας δράση είναι σημαντικό να νιώθουμε ότι υποστηρίζουμε ομίλους που μέσα από τη φιλοσοφία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συμβάλλουν στην προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς. 

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος αποδεικνύει σταθερά τη διαχρονική του δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη, έχοντας δημιουργήσει το πολυδιάστατο πρόγραμμα «Ο Β-οίκος της ζωής μας» με κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. 

Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter

Μία από τις πιο πρόσφατες δράσεις του ήταν η δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Σιντικής, μια περιοχή που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού στο όρος Όρβηλος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 83η επέτειο της Μάχης των Οχυρών, μέλη της τοπικής κοινότητας και μαθητές του ΕΠΑ.Λ Ροδόπολης ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξαναδώσουν ζωή στον τόπο τους και φύτεψαν 1.000 δενδρύλλια!

Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter
Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter

Η δράση της μάρκας Βίκος, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον οργανισμό we4all αποτελεί την πέμπτη αποκαταστατική δενδροφύτευση σε πληγείσα περιοχή -αντίστοιχες δράσεις έχουν γίνει τόσο στη Βόρεια Εύβοια όσο και στη Μάνη. 

Συνολικά, από το 2021, έχουν φυτευτεί 5.000 δέντρα σε πληγείσες περιοχές, ενώ εκτός από τις δράσεις του προγράμματος, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος έχει στηρίξει 5 Πανελλήνιες Εθελοντικές Φυτεύσεις με 4.000 δενδρύλλια.

Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter

Για τους λάτρεις της στατιστικής, αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός δέντρων της Βίκος σε συνεργασία με την we4all φτάνει τα 9.000, μέγεθος που αποδεικνύει ότι το μήνυμα μηνύματος «Συμβιώνουμε αρμονικά, επιχειρούμε υπεύθυνα» που στέλνει η εταιρεία, έχει προ πολλού περάσει από τη θεωρία στην πράξη. 

Αν μάλιστα ανατρέξουμε μερικά χρόνια πίσω, θα ανακαλύψουμε ότι η Βίκος έχει συνεισφέρει στη φύτευση 16.600 δέντρων σε ολόκληρη την Ελλάδα, από το 1996 μέχρι σήμερα. 

Εκτός από τα μακροπρόθεσμα οφέλη που έχει η φύτευση ενός και μόνο δέντρου στον πλανήτη, οι δράσεις του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος με τον οργανισμό we4all συμβάλλουν και στην μεγαλύτερη προβολή της δενδροφύτευσης ως βιώσιμης πρακτικής, ευαισθητοποιώντας και ενθαρρύνοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους να αναλάβουν δράση για το περιβάλλον. 

Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter
Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter

Έτσι, το πρόγραμμα πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας» αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ενθαρρύνοντας τη συλλογική προσπάθεια και στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. 

Άλλωστε, η προστασία του περιβάλλοντος και η στήριξη της τοπικής οικολογίας αποτελούν βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας της μάρκας Βίκος και διαμορφώνουν αντίστοιχα τις δράσεις και τις υπεύθυνες πρακτικές της. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, λοιπόν, αξίζει να ξανασκεφτούμε πώς  μπορούμε έμπρακτα όχι απλώς να προστατέψουμε τη φύση μας στο παρόν αλλά και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον βιώσιμο και υγιές για τις επόμενες γενιές.


 

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Σπυρίδων Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Good Living / Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Από το πρώτο κατάστημα στην Αιόλου στο εργοστάσιο στην Πειραιώς που υπάρχει μέχρι σήμερα, η Υγείας Παυλίδη δεν είναι απλώς η πρώτη σοκολάτα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Είναι η γεύση που νιώθουμε ότι γνωρίζουμε από πάντα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Good Living / Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Είναι από τις γεύσεις που έχουν χαρακτηρίσει τα παιδικά μας χρόνια για γενιές και γενιές. Μπορούμε να την ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες σοκολάτες, να αναγνωρίσουμε τη χαρακτηριστική της συσκευασία από μακριά, σε οποιοδήποτε ράφι. Τη γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά; Κάνε το quiz και δες πόσα ξέρεις (ή πόσα σου θυμίζει) για την αγαπημένη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.
THE LIFO TEAM
Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

Good Living / Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

To Nova 5G Home Internet είναι η επόμενη γενιά οικιακής σύνδεσης που φέρνει το 5G μέσα στο σπίτι & την επιχείρησή σου, με ταχύτητες που φτάνουν έως 500 Mbps, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει οπτική ίνα στην περιοχή σου
THE LIFO TEAM
O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Good Living / O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Οι επισκέπτες γνώρισαν την ιστορία του, τις αρχιτεκτονικές καινοτομίες και τις πρωτοποριακές βιοκλιματικές λύσεις που τον καθιστούν έναν σύγχρονο, βιώσιμο ουρανοξύστη διεθνών προδιαγραφών.
THE LIFO TEAM
Πώς αντιμετωπίζονται τα μυελοειδή νεοπλάσματα του θυρεοειδούς αδένα

Good Living / Πώς αντιμετωπίζονται τα μυελοειδή νεοπλάσματα του θυρεοειδούς αδένα

Η αντιμετώπιση του μυελοειδούς καρκινώματος είναι μια πρόκληση για τον ενδοκρινολόγο και τον χειρουργό και προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία τους για το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Θ. ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ
Με το Πασχαλινό Αυγό της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Good Living / Με τα «Πασχαλινά Αβγά» της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Φέτος, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνεισφέροντας 0,30€ με κάθε αγορά Πασχαλινού Αβγού και η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει το συνολικό ποσό.
THE LIFO TEAM
Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood παστέλ μπουκάλι

Good Living / Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood προϊόν από την ΟΛΥΜΠΟΣ

Αν προσπαθείς να συνδυάσεις busy καθημερινότητα και ισορροπημένη διατροφή, το ρόφημα DRINK EAT ΟΛΥΜΠΟΣ σου το κάνει εύκολο, με ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και πλούσια γεύση σε πρακτική συσκευασία.
THE LIFO TEAM