Boston Celtics: Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ πουλήθηκαν για ποσό-ρεκόρ 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Boston Celtics: Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ πωλήθηκαν για ποσό-ρεκόρ 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Μπιλ Τσίσομ, ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Symphony Technology Group, συμφώνησε να αγοράσει τους πρωταθλητές του NBA Boston Celtics έναντι 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Η πώληση σηματοδοτεί το υψηλότερο ποσό που έχει καταβληθεί ποτέ για την εξαγορά αθλητικής ομάδας στη Βόρεια Αμερική. Προηγουμένως, το ρεκόρ ήταν τα 6,05 δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την αγορά των Ουάσινγκτον Κομάντερς, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα αμερικανικού φούτμπολ (NFL).

Ο Τσίσομ δηλώνει «φανατικός οπαδός» των Celtics

Σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε την Πέμπτη, 20 Μαρτίου, ο Τσίσομ έγραψε ότι μεγάλωσε στο North Shore, μία περιοχή κοντά στην Βοστώνη, την έδρα των Σέλτικς και περιέγραψε τον εαυτό του ως «φανατικό οπαδό» τους.

«Καταλαβαίνω πόσο σημαντικοί είναι οι Celtics για την πόλη της Βοστώνης - ο ρόλος που παίζει η ομάδα στην κοινότητα είναι διαφορετικός από οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας.

»Καταλαβαίνω επίσης ότι υπάρχει μια ευθύνη ως ηγέτης του οργανισμού απέναντι στους ανθρώπους της Βοστώνης και είμαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση».

Η συμφωνία του Chisholm για την αγορά της ομάδας από την Boston Basketball Partners LLC εκκρεμεί προς έγκριση από τους ιδιοκτήτες των ομάδων του NBA. Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος και κυβερνήτης των Celtics, Γουίκ Γκρούσμπεκ, θα συνεχίσει να ασκεί τους ρόλους αυτούς μέχρι την αγωνιστική σεζόν 2027-2028 του ΝΒΑ.

Ο σημερινός συνιδιοκτήτης των Celtics, Ρομπ Χέιλ και ο πρόεδρος της Related Cos., Μπρους Α. Μπιλ Τζούνιορ, συμμετέχουν μαζί με τον Τσίσολμ και τον Γκρούσμπεκ στον όμιλο ιδιοκτησίας.

Οι τωρινοί ιδιοκτήτες των Celtics θα έχουν κέρδη 6 δισ. από την πώληση

«Ο Μπιλ είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και πραγματικός οπαδός των Celtics, γεννημένος και μεγαλωμένος εδώ στην περιοχή της Βοστώνης», δήλωσε ο Γκρούσμπεκ. «Η αγάπη του για την ομάδα και την πόλη της Βοστώνης, σε συνδυασμό με τη χημεία του με την υπόλοιπη ηγεσία των Celtics, τον καθιστούν φυσική επιλογή για να γίνει ο επόμενος κυβερνήτης και ελέγχων ιδιοκτήτης της ομάδας.

»Ξέρω ότι εκτιμά τη σημασία των Celtics και φλέγεται από το πάθος να κερδίζει στο γήπεδο, ενώ είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην κοινότητα. Πολύ απλά, θέλει να είναι ένας σπουδαίος ιδιοκτήτης. Μου ζήτησε να διευθύνω την ομάδα ως διευθύνων σύμβουλος και κυβερνήτης για τα πρώτα τρία χρόνια και να παραμείνω ως συνέταιρός του, και είμαι ευτυχής που θα το κάνω».

Ο όμιλος Grousbeck-Pagliuca - Boston Basketball Partners LLC αγόρασε τους Celtics το 2002 έναντι 360 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από Yahoo News


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόβλεψη L’ Équipe: «Κανένα χρυσό μετάλλιο» η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

Αθλητισμός / Πρόβλεψη L’ Équipe: «Κανένα χρυσό μετάλλιο» η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

Η πρόβλεψη έρχεται έναν χρόνο μετά τη συγκομιδή δύο μεταλλίων στο Μουντιάλ του 2023 – το χρυσό του Τεντόγλου στο μήκος και το χάλκινο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην
LIFO NEWSROOM
Καμπάνια Μάμντανι κατά της FIFA: «Όχι» στα εισιτήρια Μουντιάλ που ακριβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση

Αθλητισμός / Καμπάνια Μαμντάνι κατά της FIFA: «Όχι» στα εισιτήρια Μουντιάλ που ακριβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση

Στο Μουντιάλ του 2026,  η FIFA θα εφαρμόσει το σύστημα της «δυναμικής τιμολόγησης», μια μέθοδο κατά την οποία η τιμή των εισιτηρίων ανεβαίνει ή πέφτει ανάλογα με τη ζήτηση 
LIFO NEWSROOM
Eurobasket: Κάλεσμα Αταμάν σε τουρκικές αεροπορικές: «Οργανώστε πτήσεις με Τούρκους» για τον ημιτελικό με την Ελλάδα

Αθλητισμός / Eurobasket: Κάλεσμα Αταμάν σε τουρκικές αεροπορικές: «Οργανώστε πτήσεις» για τον ημιτελικό με την Ελλάδα

Ο Αταμάν, σε δήλωσή του στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu, τόνισε τη μεγάλη σημασία του ημιτελικού και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει επιπλέον πτήσεις προς τη Ρίγα
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025- Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε ηχηρό μήνυμα στους γονείς: ««Αν δίνουμε το κακό παράδειγμα, τι περιμένουμε από τα παιδιά μας;»

Αθλητισμός / Eurobasket 2025- Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε ηχηρό μήνυμα στους γονείς: «Αν δίνουμε το κακό παράδειγμα, τι περιμένουμε από τα παιδιά μας;»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε για την πρόκριση της Ελλάδας στα ημιτελικά του Eurobasket και ύψωσε ασπίδα για την «γαλανόλευκη» στο ποδόσφαιρο
LIFO NEWSROOM